Orban, despre adoptarea programului Anghel Saligny: Sper că motivul adoptării să fie pentru scopul real

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban FOTO Adevarul
Ludovic Orban FOTO Adevarul

Preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban a declarat că speră ca motivul real pentru dorinţa de adoptare a premierului pentru programul Anghel Saligny să fie dezvoltarea comunităţilor locale şi nu contextul apropierii Congresului PNL, în care Florin Cîţu îi este contracandidat pentru şefia partidului.

În ceea ce priveşte termenul tacit invocat de reprezentanţii PNL privind avizele pentru programul de investiţii Anghel Saligny, denumit şi PNDL 3, preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat că „în prevederile legale sigur că există nişte termene pentru exprimarea avizului”

El a precizat că deocamdată nu a existat o speţă în care să se menţioneze dacă aceste prevederi legale conţin dreptul de avizare tacită, nu s-a discutat, dar în principiu este stabilit un termen pentru avizare, a declarat Obran. 

Ludovic Orban a adăugat că este adeptul „dialogului şi găsirii unor soluţii care să fie împărtăşite de toată coaliţia. Sper că motivul adoptării acestui proiect se face pentru scopul real pentru care eu m-am luptat de atâta timp şi anume pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Dacă îndeplineşte condiţiile legale şi o facem cu acordul partenerilor de coaliţie, poate fi adoptat”.

El a mai explicat că „procedura de avizare e mai complexă. Trebuie să faci o analiză a actelor normative, o analiză din punct de vedere constituţional şi departamentul ajunge să semneze avizul. Eu voi face tot ce este posibil pentru a menţine această coaliţie şi pentru a adopta acest program de investiţii pentur comunităţile locale, pentru a desfiinţa SIIJ şi elimina pensiile speciale”.

Întrebat dacă a adoptat vreodată un proiect în acest mod, el a răsăuns că „nu. Noi înainte de adoptare întotdeauna avem negocieri pentru obţinerea avizelor. Premierul e cel care ia decizia până la urmă, dar sigur eu am condus un Guvern monocolor, acum suntem intr-un Guvern de coaliţie”. 

Premierul Florin Cîtu a vrut să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului proiectul de lege pentru Programul de Investiţii „Anghel Saligny”, iniţiativă care nu este agreată de USR-PLUS. De altfel, formaţiunea condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş s-au opus suplimentării ordinii de zi cu proiectul de lege. De altfel, iniţiativa nu are nici avizul Ministerului Justiţiei, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

image
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite