Surse: Scandal în şedinţa de Guvern. Cîţu ar vrea adoptarea noului PNDL, USR-PLUS se opune. Proiectul nu are nici toate avizele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Florin Cîţu a încercat să adoptarea Programului de Investiţii „Anghel Saligny”  FOTO Guvernul Romaniei
Premierul Florin Cîţu a încercat să adoptarea Programului de Investiţii „Anghel Saligny”  FOTO Guvernul Romaniei

Premierul Florin Cîtu a vrut să introducă pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului proiectul de lege pentru Programul de Investiţii „Anghel Saligny”, iniţiativă care nu este agreată de USR-PLUS. De altfel, formaţiunea condusă de Dan Barna şi Dacian Cioloş s-au opus suplimentării ordinii de zi cu proiectul de lege. De altfel, iniţiativa nu are nici avizul Ministerului Justiţiei, susţin surse politice pentru „Adevărul”.

Cursa pentru şefia PNL a dus la urgentarea demersurilor pentru adoptarea noului PNDL, în condiţiile în care Florin Cîţu a încercat şi în şedinţa de astăzi a Guvernului să pună pe ordinea de zi adoptarea Programului de INvestiţii „Anghel Saligny”, prin care 50 de miliarde de lei ar ajunge la autorităţile locale. 

Încercarea premierului s-a lovit de opoziţia USR-PLUS. Cei mai vocali dintre USR-şti au fost Stelian Ion (Ministerul Justiţiei) şi Dan Barna (vicepremier), potrivit unor surse politice. De altfel, Ministerul Justiţiei nu a dat un aviz pe proiectul de lege. Liberalii au susţinut că au crezut că există un „aviz tacit” al instituţiei. 

De asemenea, USR-PLUS a reiterat în şedinţa de Guvern că formaţiunea nu va sprijini adoptarea programului până în momentul în care nu văd rezolvată situaţia în ceea ce priveşte desfiinţarea SIIJ. 

În momentul de faţă desfiinţarea SIIJ este, din nou, într-o situaţie de blocaj. De şase luni Coaliţia are proiectul blocat la Comisia juridică din Senat.

Şedinţa de Guvern a fost suspendată până la ora 19. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite