Antiselecţie PNL la Brăila. Un fiu de primar acuzat că bate oameni cu bâta şi un traseist PRM deschid listele liberalilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PNL Brăila a decis săptămâna aceasta lista pentru alegerile parlamentare, fiind criticată că a venit pentru primele poziţii eligibile cu candidaţi controversaţi. La La Senat, liberalii îl au cap de listă pe un fost traseist venit din PRM, în timp ce la Camera Deputaţilor se prezintă cu fiul unui primar care este acuzat că bate oameni cu bâta.

Potrivit debrăila.ro, PNL Brăila, listele liberalilor pentru parlamentare arată astfel:

Locul 1 Senat: Alexandru Bucălău, 33 de ani, proaspăt ales consilier judeţean din partea PNL Brăila, notar în Ianca.

Locul 1 Camera Deputaţilor: Alexandru Popa, 30 de ani, şi el proaspăt ales consilier judeţean PNL Brăila, fiul primarului din comuna Cireşu (tot PNL).

Alexandru Bucălău şi-a început de tânăr cariera politică, acesta debutând în rândurile liberale, după care, la formarea USL-ului, s-a mutat la PRM-ul condus atunci de Vadim Tudor. Aici, spunea el într-un interviu, a găsit „un partid vertical”.

„Am ales PRM deoarece este un partid vertical, un partid cu tradiţie din ’90-’91, este unul dintre cele mai vechi partide de după Revoluţie, nu a făcut niciun fel de fuziune, niciun fel de alianţă, nu a participat la jaful naţional, nu a fost la guvernare. Este un partid cu coloană vertebrală”, declara Bucălău în 2012, la TV Brăila.

Ulterior, acesta a candidat din partea PRM Brăila la un post de consilier local, însă fără succes. În 2012 acesta se întoarce în PNL, partid care avea în 2020 să-l răsplătească cu un loc eligibil la Senat.

Fiul bătăuş de primar, propus la Camera Deputaţilor

Celălalt cap de listă de la PNL Brăila, Alexaxndru Popa, deschide lista pentru Camera Deputaţilor. Acesta este fiul primarului din comuna Cireşu, şi a fost implicat în mai multe scandaluri publice soldate cu bătăi. Popa este acuzat că a bătut, de-a lungul anilor, mai mulţi cetăţeni din comuna Făurei şi din comuna Largu.

În 2014, EVZ scria cum acesta, împreună cu o gaşcă de oameni, au bătut un cuplu în faţa unei discoteci din comuna Largu, pe motiv că soţul femeii ar fi călcat pe picior pe cineva din anturajul lui Popa.

Scenariul s-a repetat în 2016, când Alexandru Popa a fost acuzat de un tânăr din Făurei că l-a bătut cu o bâtă până ce l-a lăsat în conştient în faţa unui restaurant. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite