Nicolae Ciucă: Este imperios necesar ca autorităţile statului să lucreze împreună cu societatea civilă pentru a gestiona situaţia refugiaţilor din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Guvernul României
FOTO: Guvernul României

Nicolae Ciucă a participat luni, alături de reprezentanţii ministerelor şi de şeful DSU, Raed Arafat, la o întâlnire cu societatea civilă şi organizaţiile internaţionale implicate în gestionarea crizei refugiaţilor din Ucraina. Premierul a subliniat necesitatea coordonării autorităţilor cu societatea civilă pentru a lucra eficient.

„După trei săptămâni grele, trei săptămâni de război şi gestionare a implicaţiilor lui, nu putem să nu apreciem eforturile societăţii civile de a oferi sprijin. Este imperios necesar să lucrăm împreună, să ne adaptăm şi să identificăm noi metode de lucru care să ne ajute să gestionăm aceasta situaţie.

Discuţia de astăzi cu factorii implicaţi atât din partea Guvernului şi a ministerelor, dar şi a instituţiilor şi a ONG-urilor, ne ajută să evaluăm eficacitatea mecanismelor pe care le-am înfiinţat şi a liniilor de implementare. Este clar că acest război va produce efecte nu doar în ţările de graniţă, ci vor fi efecte asupra a tot ce înseamnă activitatea economică a întregului continent şi a lumii. Este important să fim pregătiţi să gestionăm aceste efecte negative”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

Totodată, premierul a reiterat necesitatea continuării discuţiilor între societatea civilă şi ministerele de linie pentru a putea oferi sprijin organizat şi coerent. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite