Misterul din jurul fotografiilor de pe Facebook atribuite lui Carmen Iohannis, dezlegat - Prima Doamnă nu are cont

Misterul din jurul fotografiilor de pe Facebook atribuite lui Carmen Iohannis, dezlegat - Prima Doamnă nu are cont

Prima Doamnă a României, Carmen Iohannis FOTO Mediafax

Mai multe fotografii publicate pe Facebook în ultima perioadă şi atribuite Primei Doamne, Carmen Iohannis, au stârnit discuţii aprinse referitoare la conţinutul postărilor. Surse din cadrul Administraţiei Prezidenţiale au declarat, pentru „Adevărul”, că Prima Doamnă nu are, însă, un cont pe reţeaua socială.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conturile create pe Facebook şi care poartă numele lui Carmen Iohannis nu îi aparţin, au precizat surse din Administraţia Prezidenţială pentru „Adevărul”. Prima Doamnă va avea însă un cont pe reţeaua socială, cât de curând, şi plănuieşte să fie activă în mediul online, au afirmat aceleaşi surse.

Precizarea intervine în contextul în care, recent, mai multe fotografii publicate pe conturile atribuite lui Carmen Iohannis au stârnit reacţii acide în mediul online. O fotografie publicată în preajma Sărbătorilor şi realizată de fotograful Mugur Vărzariu, înfăţişează cuplul prezidenţial în timpul rugăciunii. Imaginea a fost realizată la 2 noiembrie 2014, în cadrul unui documentar referitor la alegerile prezidenţiale.

Mulţi comentatori au criticat imaginea în sine, fără a şti însă contextul în care a fost realizată şi faptul că respectivul cont de Facebook nu îi aparţine Primei Doamne, în timp ce Vărzariu a reclamat modul în care a fost utilizată fotografia, respectiv fără citarea sursei.

„Trebuie respectată munca unui om, implicit şi drepturile de autor. Trebuie atribuită fotografia şi să trebuie să fie citată sursa, respectiv www.mugurvarzariu.com. Aşa este corect”, a spus el.

Citeşte şi:

Ce hopuri au de trecut partidele în 2015

PROVOCĂRI Anul 2015 aduce alegeri în fruntea PSD, care ar putea însemna debarcarea lui Ponta din fruntea partidului şi, automat, a Guvernului. PMP aşteaptă un semn de la Traian Băsescu, în timp ce  liberalii îşi împart funcţiile pe hârtie pentru o nouă guvernare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările