Mihai Tudose, după ce Ludovic Orban a vorbit de desfiinţarea CCR: De ce faceţi, domnilor penelişti, exact ceea ce nu v-a plăcut la Dragnea?

Mihai Tudose, după ce Ludovic Orban a vorbit de desfiinţarea CCR: De ce faceţi, domnilor penelişti, exact ceea ce nu v-a plăcut la Dragnea?

Europarlamentarul PSD, Mihai Tudose. FOTO Eduard Enea

Europarlamentarul Mihai Tudose l-a criticat în termeni duri pe prim-ministrul Ludovic Orban, după ce acesta a declarat că ar vrea desfiinţarea Curţii Constituţionale, dacă nu se poate reformarea acesteia.

„Sindromul Ceauşescu. Am văzut destui politicieni apucaţi, de paranoia autoritară. Deveneau brusc alţi oameni, odată intrat demonul puterii în ei. Ultimii au fost Ponta şi Dragnea. Nu credeam să-l văd şi pe Ludovic Orban căzând în boala asta. Din păcate, derapajul lui, ca orice manifestare a sindromului Ceauşescu, dăunează grav democraţiei şi cooperării loiale între instituţiile statului”, a scrie pe pagina sa de Facebook Mihai Tudose, după ce Ludovic Orban a vorbit joi seară despre desfiinţarea CCR, dacă nu poate avea loc reformarea Curţii. 
 
„Mai întâi, supărat pe Curtea Constituţională, premierul PNL a ameninţat cu schimbarea componenţei acestui for. Enervat de lipsa de obedienţă a Curţii, dl Orban cere acum desfiinţarea ei şi trecerea controlului de constituţionalitate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deci, dacă-ţi stă în cale o instituţie fundamentală a statului, soluţia e să o desfiinţezi. Lichidarea Curţii Constituţionale şi boicotul activităţii Senatului sunt ultimele aberaţii ceauşiste venite dinspre PNL. Distrugerea Opoziţiei (”dispariţia PSD ca partid”) e, de asemenea, un periculos element constant al discursului pretins liberal...
De ce faceţi, d-lor penelişti, exact ceea ce nu v-a plăcut la Dragnea? Mă aşteptam să învăţaţi ceva din greşelile altora şi, mai ales, din modelul pozitiv al unora din Popularii Europeni. E groaznic că, în loc să urmaţi deschiderea d-nei Merkel pentru cooperare în interesul ţării, dincolo de socotelile meschine de partid, voi îl copiaţi pe Viktor Orban în marşul lui autoritar!...”, a completat Mihai Tudose. 
 
Europarlamentarul social-democrat a precizat faptul că Orban are apucăturile lui Ceauşescu. „E blestem pe ţara asta, să-i “crească” un mic nou Ceauşescu şi nici ăla cu bune şi cu rele?!? Doar cu apucăturile cele mai rele.....Şi culmea coincidenţei: vine Decembrie... Voturile pot avea puterea gloanţelor!”, a conchis Tudose. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările