Mesajul generaţiei Facebook pentru Liviu Dragnea, după disputa cu Dacian Cioloş: „#Go, Ciolo!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea
Preşedintele PSD Liviu Dragnea FOTO Eduard Enea

Discursul preşedintelui PSD Liviu Dragnea din Parlament a strâns sute de comentarii critice la adresa sa din partea utilizatorilor de Facebook, cei mai mulţi dintre ei solidarizându-se cu premierul Dacian Cioloş, prin mesajul comun „Go, Ciolo!“.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a postat, pe pagina sa de Facebook, discursul pe care l-a susţinut, în Parlament, ca reacţie la prezentarea premierului Dacian Cioloş a situaţiei economice a României. Cei mai mulţi utilizatori de Facebook l-au criticat pe Liviu Dragnea şi i-au luat apărarea lui Dacian Cioloş. Mai mul'i internauţi s-au solidarizat cu Cioloş şi i-au scris lui Dragnea, pe pagina sa de Facebook, un mesaj comun: „Go, Ciolo!“. 

„Îndrăzneşti să vorbeşti de românii care muncesc şi îşi câştiga cinstit pâinea, tu cel care eşti cercetat pentru că ai plătit din banii poporului persoane care nu munceau, dar încasau salarii "decente"? O să faci puşcarie pentru acest dosar şi poate o să le treacă prin cap să vadă cum ai făcut atâta avere. Care e definiţia patriotismului după tine? Minciuni, dezinformări, teatru jalnic, dosare penale, condamnări. Asta vă caracterizează, acesta este patriotismul vostru“, i-a scris un utilizator lui Liviu Dragnea. 

„Domnule Dragnea, spune sincer: cine ţi-a scris textul asta? Sper să se afle vreodată cine e responsabil cu ducerea la îndeplinire a "înaltei sarcini de serviciu": "abureală prin texte pe facebook". Ai fost lamentabil prin atacul asupra lui Cioloş. S-a văzut diferenţă de clasă“, a coemntat un alt utilziator. 

Cătălin Şerban crede că discursul lui Liviu Dragnea îi mai convinge doar pe cei vârstnici.  „Cred că ar fi bine să investiţi în campaniile clasice, cu mici, bere, ulei şi zahăr. Clasă "de mijloc" pe care încercaţi zadarnic să o targhetati, aţi pierdut-o de mult. Dar hei, bunica e în continuare bucuroasă să voteze cu Iliescu“, i-a scris Cătălin Şerban. 

„D-le Dragnea, cu tot respectul, dar manipularea social-democrată nu mai ţine la generaţia de după anii 80. Mai bine nu-l mai chemaţi pe dl Ciolos în parlament..că aţi mai pierdut ceva electorat“, a spus Dumitru Ungureanu.

Robet Stănescu îi spune lui Dragnea că astfel de mesaje transmise dezavantajează PSD din punct devedere electoral. „Vă dau un sfat, cu astfel de ieşiri o să pierdeţi alegerile din acest an. Pentru că o să înrăiţi oamenii de drespta să iasă la vot pt a vota împotrivă Psd, exact cum au făcut cu Ponta la prezidenţiale. În schimb, votanţii Psd rămân aceiaşi, adică maxmi 36-38%, pe ei nimic nu îi convinge să săra în altă barcă, cel puţin cât mai există Iliescu“, Robert Stănescu.  

„Eu înţeleg tehnocrată! “, a comentat Victor Cosconel. „Dragnea, tu cunoşti doar limba hoţilor“, a scris şi Angela Dima. 

Disputa Dragnea-Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a mers în Parlament pentru a prezenta situaţia economică a ţării, moment care a fost văzut de adversarii săi politici tocmai bun pentru o încălzire înainte de campania electorală. Liderul de la Palatul Victoria a vorbit despre creşterea economică, investiţii, atragerea de fonduri europene, dar a atras atenţia şi asupra unui demers încurajat cu precădere de PSD şi ALDE, acordarea de pensii speciale. „Acolo unde avem pensii contributive avem şi un sistem de pensii durabil. O exacerbare a pensiilor speciale, care ies în afara sistemului contributiv, riscă să pună în pericol sistemul de pensii“, a avertizat premierul în discursul său.

Atenţia celor din sală la discursul lui Cioloş a fost relativă. Liviu Dragnea şi-a luat notiţe, senatoarea Cristiana Anghel ţipa la diferite intervale de timp „Fără tehnocraţi!“, copreşedintele PNL Alina Gorghiu mai mult a vorbit cu colegul său, Eugen Nicolăescu, iar fostul premier Victor Ponta comenta pe pagina sa de Facebook venirea în Parlament a actualului premier.  „Tare mă bucur că alături de colegii din USL am decis în 2012 să oprim politicile criminale de austeritate ale lui Traian Băsescu şi PDL susţinute de Propaganda «Sectei Soroş»“, scria Ponta, care, pentru rigoare, a precizat că reprezentanţii aşa-zisei secte Soros sunt chiar tehnocraţii.

Liviu Dragnea fost social-democratul responsabil de atacarea activităţii Guvernului Cioloş. Timp de 19 minute Dragnea, aplaudat în repetate rânduri de oamenii săi, a trecut în revistă toate lucrurile care-i nemulţumeau pe social-democraţi. „Eu aş fi sperat ca astăzi să aud o radiografie, o analiză chirurgicală a realităţii. Am aflat ca şi dumneavoastră că, timp de un an de zile, nu au făcut nimic. Nu au făcut nimic bun. Prin creştere economică, românii înţeleg mai mulţi bani în buzunare. Întrebaţi orice medic, orice profesor, ce înseamnă creştere economică. Unde sunt banii, domnule prim-ministru? Nimeni nu-i simte în buzunar ”, a afirmat Dragnea. Replica lui Cioloş nu s-a lăsat aşteptată. „Mi-aţi spus că nu s-a văzut creşterea economică în buzunarele oamenilor. Poate problema este că nu s-a văzut nici în buzunarele clientelei politice şi asta a deranjat mai mult. Cred că în trecut s-a vorbit mult şi s-a făcut prea puţin“, a răspuns Cioloş.

Atac şi la Iohannis
Mai mult, liderul PSD a reamintit celor din sală că partidul său şi partenerii de guvernare au fost goniţi de la putere într-un mod nedemocratic. „Am plecat de la guvernare pentru că am fost forţaţi să o facem, printr-o manevră nedemocratică. Preşedintele Iohannis, protectorul dumneavoastră politic, a înlocuit un guvern ales de popor cu «Guvernul meu»”, a subliniat Dragnea, deşi Guvernul Ponta a demisionat în urma protestelor generate de tragedia de la Colectiv. „Astăzi, domnul Cioloş nu a vorbit în limba română, ci limba tehnocraţilor, care sună străin şi este ruptă de realitate”, a subliniat liderul PSD. „Domnul Dragnea spune că nu vorbesc limba română, ci limba tehnocrată. Eu nici nu vreau să învăţ limba demagogiei. Domnul Dragnea vorbea de patriotism. Pentru mine, om crescut la ţară, patriotism înseamnă bun-simţ, a-ţi ţine cuvântul şi a nu minţi. Pentru mine asta înseamnă şi n-am nevoie de lecţii de patriotism. Sunt lucruri mult prea profunde pentru a le expune în piaţa publică doar ca să câştig nişte voturi“, a replicat Cioloş.

În finalul discursului, după ce i-a reproşat lui Cioloş că nu ştie să gestioneze probleme din domeniul finanţelor, al Sănătăţii sau al fondurilor europene, Liviu Dragnea a reiterat că PSD vede Guvernul  format din tehnocraţi drept un eşec politic.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite