Kelemen Hunor taie elanul USR-PLUS: Nu poţi cere schimbarea premierului. Nu aş spune că trebuie să plece nici dacă era un ministru UDMR

Kelemen Hunor taie elanul USR-PLUS: Nu poţi cere schimbarea premierului. Nu aş spune că trebuie să plece nici dacă era un ministru UDMR

FOTO Inquam Photos

Vicepremierul Kelemen Hunor a transmis un avertisment către USR-PLUS după ce Alianţa a anunţat ieri că retrage sprijinul pentru premierul Florin Cîţu. „Nu se poate aşa ceva. Nu se poate arunca ţara într-o astfel de situaţia de criză”, declară liderul UDMR.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu există niciun motiv, nu există niciun argument, nu se poate aşa ceva. Nu se poate arunca ţara într-o astfel de situaţie de criză politică guvernamentală după patru luni”, a declarat Kelemen Hunor, vizavi de cererea USR-PLUS pentru schimbarea lui Cîţu, pentru DigiFM.
 
Întrebat despre scenariul în care USR-PLUS va cere în continuare revocarea lui Florin Cîţu din funcţia de premier, liderul UDMR subliniază că „nu se poate.”
 
„Sunt convins că şi ei dacă se gândesc într-o astfel de logică de a menţine această cerere, o să îşi dea seama că s-au cam pripit, nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Nu se poate accepta. Asta înseamnă că suntem întorşi în Parlament, înseamnă că se poartă discuţii, înseamnă că mesajul nostru către cetăţenii noştri, către partenerii noştri este că în România nu este o clasă politică matură şi, din patru în patru luni, din jumătate în jumătate de an, dacă cineva se supără schimbăm premierul, schimbăm configuraţia. Nu se poate”, a mai relatat Kelemen Hunor.
 
Liderul maghiar a mai subliniat faptul că premierul Florin Cîţu a organizat şedinţe de Guvern de fiecare dată când fostul ministru Vlad Voiculescu a cerut acest lucru.
 
„Nu este adevărat că nu a fost o consultare. A fost o consultare. Cât de lungă a fost, când s-a făcut, e o altă discuţie. Dar a existat. Chiar şi cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Deci, nu se pune problema. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aş spune că trebuie să plece premierul, dacă pleacă un ministru, în care premierul nu are încredere. E vorba de încredere. Lucrurile s-au adunat. A avut o răbdare uriaşă. Florin Cîţu a făcut şedinţe de guvern pentru ministerul Sănătăţii de câte ori a vrut ministrul Voiculescu. Cu toţii am susţinut acest lucru, pentru că era vorba despre sănătate. Şi dimineaţă, şi seară, şi luni, şi duminică, şi sâmbătă, şi online, şi fizic. Nu conta. Deci nu se poate reproşa că nu a încercat Coaliţia, că nu a încercat premierul. Ori suntem de acord că avem un set de valori comune, aşezat într-un program de guvernare asumat de coaliţie şi atunci mergem înainte, ori chiar nu suntem încă pregătiţi să guvernăm ţara. Punct.”
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările