Iulian Bulai (USR): Liberalii germani, olandezi şi austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul USR Iulian Bulai a fost admis luni în grupul ALDE de la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Bulai susţine că liberalii germani, liberalii olandezi şi liberalii austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa.

"Afilierea USR se va face cel mai probabil după alegerile europarlamentare şi forul responsabil pentru această decizie va fi Comitetul Politic sau alte organisme de decizie internă, nicidecum Biroul Naţional şi nicidecum ca o consecinţă directă a afilierii individuale a parlamentarilor USR din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei", a declarat Iulian Bulai pentru Mediafax.

"Am avut discuţii cu Mickael Link, care este parte a consiliului ALDE Europa, este reprezentant al germanilor liberali. Împreună cu liberalii olandezi şi austrieci au semnat o moţiune de excludere a ALDE România din ALDE Europa. Acest lucru se va discuta pe 8-9 februarie la Berlin şi de asemenea şi în Congresul din primăvară a ALDE", a adăugat acesta.

Acesta a mai afirmat că partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu nu mai este dorit pentru că are un discurs dublu şi nu respectă valorile europene.

"ALDE România nu este dorit în ALDE Europa. Deraiază de la valorile liberale ale ALDE, are un discurs anti-valori europene, anti-instituţii europene, iar lucrul acesta se simte şi se ştie şi în Europa , nu pot să aibă un discurs dublu, una să spună acasă, alta să spună atunci când merg la întâlnirile europene", a explicat Bulai.

Liderul ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, i-a cerut, liderului ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, să se opună ordonanţei de amnistie şi graţiere. În caz contrar, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu va fi exclus din familia liberalilor europeni înainte de alegerile europarlamentare. Reacţia lui Guy Verhofstadt vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a prezentat, la Strasbourg, priorităţile României pentru şefia UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite