Iohannis torpilează protocolul MAI - BOR: Premierul să revină asupra acestui acord. Staţi acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Orban să anuleze acordul dintre MAI şi BOR privind distribuirea luminii de Paşti. Preşdintele i-a rugat din nou pe români să stea acasă pentru a nu se ajunge la o explozie a cazurilor după Paşti. Ziarul Adevărul a anunţat în exclusivitate că preşedintele Klaus Iohannis nu a fost consultat de Guvern în legătură cu acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă.

****

Klaus Iohannis

  • Astăzi suntem în prima zi din starea de urgenţă prelungită. Şi, din păcate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem, între timp, peste 7.200 de cazuri de persoane infectate. Avem de ieri până astăzi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până astăzi peste 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus.  
  • Deci, nici vorbă de relaxare!  
  • Şi ca să fie foarte, foarte clar ce-am spus ieri şi poate încă nu a ajuns foarte limpede la toată lumea, repet: cuvântul de ordine este „Staţi acasă!”.  
  • Este regretabil să observăm, şi în viaţa noastră, şi în viaţa publică, că de multe ori cele mai bune intenţii creează cele mai mari complicaţii. Aşa se pare că se întâmplă şi cu un aşa-zis acord încheiat între Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă.  
  • Probabil intenţiile sunt foarte bune, dar nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte acolo. Mulţi români au înţeles că este cazul să ne relaxăm. Nu este cazul să ne relaxăm! Iar explicaţiile care s-au dat au fost prea optimiste.  
  • Aşadar, peste câteva minute voi începe o şedinţă cu Premierul Orban, Ministrul Vela, alţi miniştri şi consilieri. În cadrul acestei şedinţe voi solicita Premierului Orban şi Ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească, dacă vor, o formulă care respectă principiul „Staţi acasă!”, care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungeşte starea de urgenţă şi care, evident, respectă toate ordonanţele militare.  
  • Aşadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii şi alţii, eu vă spun acelaşi lucru pe care îl spun şi medicii, în frunte cu Ministrul Sănătăţii, acelaşi lucru pe care îl spun experţii, acelaşi lucru pe care îl spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!  

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost consultat de Guvern în legătură cu acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşte. Şeful statului se opune oricărei măsuri de relaxare socială pe timpul stării de urgenţă, susţin surse politice pentru Adevărul. Iohannis i-a chemat la raport pe Orban şi Vela, cei care au stabilit înţelegerea cu Patriarhul Daniel.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, au criticat, pe un grup intern al partidului, acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşti. ”Cîţu l-a desfiinţat pe Vela”, susţin surse liberale pentru Adevărul. Nici ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, nu e de acord cu decizia MAI. Preşedintele Klaus Iohannis încearcă să întoarcă decizia.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite