Iohannis, întâlnire cu Florin Cîţu pe tema negocierilor pentru formarea unui nou Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Citu si Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos
Florin Citu si Klaus Iohannis FOTO Inquam Photos

Klaus Iohannis ar fi avut seara trecută o întâlnire cu Florin Cîţu pe tema negocierilor pentru formarea unui nou Guvern, potrivit Digi24.

Discuţia ar fi vizat stadiul în care se află negocierile, după ce Florin Cîţu şi echipa de negociere au avut întâlniri cu reprezentanţii USR, menţionează sursa citată.

În urma întâlnirii cu USR, premierul interimar a declarat că sunt şanse mari de refacere a Coaliţiei de guvernare PNL-USR-UDMR. El a menţionat că au fost agreate mai multe principii. Potrivit premierului, dacă se stabileşte refacerea coaliţiei, la următoarea întâlnire vor fi prezenţi şi cei de la UDMR.

În ceea  ce priveşte negocierile cu PSD, premierul interimar Florin Cîţu a declarat că PNL va merge la negocierile cu PSD pentru a-i convinge că „singura majoritate care poate să treacă România prin criză” este majoritatea parlamentară în jurul unui premier PNL.

Rareş Bogdan a explicat, în ceea ce priveşte negocierile pentru formarea unui nou Guvern, că PNL va decide în birourile judeţene dacă va merge la guvernare cu PSD sau cu USR, urmând ca decizia finală să fie luată în conducerea extinsă a partidului.

În acelaşi timp, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat, la RFI, că PNL, USR şi UDMR nu mai pot forma o majoritate în Parlament, menţionând că Alexandru Rafila ar fi un ministru al Sănătăţii potrivit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite