Negocieri pentru guvernare. Fosta Coaliţie a pierdut majoritatea în Parlament. Soluţia: colaborare cu PSD sau o înţelegere cu aripa Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PNL, Florin Cîţu, şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis FOTO Inquam Photos / George Calin
Liderul PNL, Florin Cîţu, şi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis FOTO Inquam Photos / George Calin

Delegaţia PNL merge astăzi la negocieri cu PSD pentru a discuta despre posibilitatea unei guvernări împreună. Fosta Coaliţie, construită în jurul PNL, a pierdut majoritatea parlamentară, după plecările mai multor liberali.

PNL caută o formulă prin care să dea o guvernare cu premier liberal. Liberalii se întâlnesc astăzi cu social-democraţii pentru a discuta despre o nouă majoritate în Parlament. O înţelegere cu PSD ar însemna o majoritate stabilă. În momentul de faţă, fosta structură a Coaliţiei (PNL, USR, UDMR) nici măcar nu mai are cum să strângă o majoritate, fiind doar 227 aleşi, iar pentru trecerea unui Guvern sunt necesare 234 de voturi. 

O nouă majoritate a mandatelor parlamentare, în situaţia în care nu se ajunge la o înţelegere cu PSD, este negocierea cu Grupul minorităţilor, care are 18 aleşi. În prezent, potrivit informaţiilor „Adevărul”, doar cinci sau şase aleşi ai minorităţilor ar vota o structură PNL, USR, UDMR. Însă şi cu acest grup vor fi purtate noi discuţii.

De asemenea, o gură oxigen pentru fosta Coaliţie ar fi în înţelegere cu tabăra Orban, care în prezent are 17 deputaţi şi senatori. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite