Hilde Brandl, atac dur la şefii de sindicate pe tema muncii flexibile: Nu le place pentru că nu au niciun control asupra banilor pe care îi câştigă angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei Oamenilor de Afaceri Liberali din Bucureşti, îi critică pe liderii de sindicat care se împotrivesc formei de „muncă flexibilă” pe care o promovează Guvernul Orban.

„Programul Kurzarbeit înseamnă că Guvernul acceptă un program de muncă flexibilă, care să fie decis prin negociere între angajat şi angajator, în funcţie de nevoile şi posibilităţile companiei şi ale angajatorului. Programul de muncă flexibilă înseamnă că angajaţii se întorc la muncă, însă nu lucrează programul întreg de 8 ore ci lucrează mai puţin, în funcţie de nevoile angajatorului şi de posibilitatea de a vinde produsele sau serviciile în piaţă. Cu toate acestea, angajaţii primesc salariul întreg! Cine credeţi că se opune acestui program benefic pentru toată lumea? Sindicatele, normal! Motivul e foarte simplu: ele nu au niciun control pe banii pe care îi câştigă angajaţii”, a scris pe contul său de Facebook Hilde Brandl. 

Liderul liberal îi acuză pe aceştia că practică o formă sclavie prin obligarea unor funcţionari să plătească cotizaţie de sindicalist. „Aşa că sindicaliştii au ieşit public să anunţe că nu le place programul, deşi acesta este unul extraordinar pentru angajaţi. Este inadmisibil să vedem că sindicaliştii ies public pentru a critica o măsură bună pentru angajaţii pe care teoretic trebuie să-i reprezinte. Sindicaliştii în general, iar ai noştri nu fac excepţie, sunt o clasă specială de privilegiaţi care câştigă venituri uriaşe luând procente din munca oamenilor. În România în unele domenii, precum în Educaţie, eşti obligat să fii membru de sindicat şi eşti obligat să plăteşti în fiecare lună o cotizaţie! Păi să mă scuzaţi, dar asta e sclavie!”,a continuat Brandl. 

Nu în ultimul rând, liderul PNL consideră că privatizările frauduloase s-au făcut şi cu ajutorul sindicaliştilor. „Din păcate, în ultimii 30 de ani, aproape fiecare privatizare frauduloasă a fost făcută cu aportul acestor sindicalişti care şi-au urmărit doar interesul personal. Tocmai de aceea, voi încerca să îmi conving colegii parlamentari liberali să trecem o lege care să îi „elibereze” pe angajaţii din anumite domenii să cotizeze bani către sindicate. Cine vrea să cotizeze, să cotizeze. Cine nu, să păstreze toţi banii pentru care munceşte. Iar dacă şefilor de sindicat nu le convine, le recomand şi lor să se angajeze. Munca onestă nu a omorât pe nimeni şi pe piaţa muncii e nevoie de forţă de muncă proaspătă”, a conchis Brandl. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite