Harta răzvrătiţilor anti-Dragnea. „Dacă ar fi să aleg între un coleg şi PSD, aş alege PSD“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţii din PSD au cerut convocarea unui Comitet Executiv al partidului pentru discutarea scandalului intern. Apelurile lor au fost ignorate de preşedintele Liviu Dragnea, cu toate că solicitările au venit de la lideri din aproape toate regiunile ţării.

Contestatarii lui Liviu Dragnea încep să iasă din umbră şi să îşi asume faptul că vor o şedinţă a Comitetului Executiv (CEx) al PSD, adică forul extins de conducere al social-democraţilor, unde să discute tensiunile din partid. Prima persoană care a sărit la „gâtul“ Liviu Dragnea a fost Gabriela Firea, primar general al Capitalei, deci om de partid care are în spate cel mai mare număr de voturi din PSD la ultimul rând de alegeri.

Firea a vorbit despre cum Liviu Dragnea a urmărit sabotarea proiectelor sale de la Capitală, a încercat să arunce vina indirect pe ea pentru violenţele de la protestul diasporei din 10 august şi cum deciziile sunt luate de un singur om: preşedintele partidului. Concluzia, convocarea CEx şi Liviu Dragnea să facă un pas în spate.  

Prima ieşire publică a grupului Stănescu-Bădălău-Tudose

Cu ocazia alegerilor pentru şefia PSD Giurgiu, mai mulţi „grei“ social-democraţi au apărut pentru prima dată împreună şi au vorbit despre convocarea unui CEx pentru stingerea conflictului intern, însă fără a se antepronunţa asupra celei mai bune soluţii. Printre cei prezenţi au fost Niculae Bădălău, fost număr doi al partidului şi care acum a fost ales şef al PSD Giurgiu, Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD şi vicepremier, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al PSD şi lider al PSD Dâmboviţa, dar şi fostul premier Mihai Tudose.

Capul revoltei din grup este Paul Stănescu, baron de Olt care conduce Ministerul Dezvoltării şi care are mare influenţă în teritoriu, acesta având în pixul său banii care se dau către administraţiile locale. Stănescu i-a transmis un mesaj direct lui Dragnea şi prin presă: „Sigur că sunt discuţii, păreri diferite, am spus mai înainte lucrul ăsta, dar vă spun ce cred eu, dacă ar fi să aleg, eu ştiu, între un om, o persoană, un coleg, un prieten şi România aş alege România. Aşa şi la partid. Dacă ar fi să aleg între un coleg, o persoană, un prieten şi PSD, aş alege PSD“.

Tăcerea lui Dragnea

Pe de altă parte, Bădălău a fost cel care subliniat că i-au cerut lui Dragnea convocarea unei şedinţe a CEx. Întrebat ce răspuns a primit, Bădălău a dat din umeri şi a punctat că Dragnea trebuie să dea curs cererii social-democraţilor. Sâmbătă, Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş şi vicepreşedintePSD, a anunţat că liderii social-democraţi din Transilvania îi cer lui Dragnea convocarea unei şedinţe a conducerii partidului pentru a pune capăt tensiunilor din partid. Unul dintre cei prezenţi la întâlnire, Ioan Mang (lider PSD Bihor), a punctat faptul că nici nu se pune problema cererii demisiei lui Dragnea de către social-democraţii transilvăneni. Însă, în rândul liderilor PSD din această regiune părerile ar fi împărţite, cei mai mulţi aşteptând să vadă cum stau raporturile de putere, iar apoi să sară în tabăra celor care par să iasă victorioşi.

Potrivit unor surse politice, pe harta filialelor PSD nemulţumite ar fi:  Ilfov-Bucureşti, trei organizaţii de sector, Dâmboviţa, Olt, Vrancea, Brăila, Buzău, Constanţa, Giurgiu, Vaslui, Timiş şi Cluj, potrivit unor surse politice. Dar situaţia ar putea să se schimbe, din moment ce Dragnea poartă discuţii om la om cu cei care au drept de vot în CEx, lucru dezvăluit şi Firea într-o nouă scrisoare deschisă. „A oferit primele 3 locuri pe listă la europarlamentare la cel puţin 30 de colegi“, a precizat Firea, despre modul cum decurg negocierile lui Dragnea.

O scrisoarea pierdută sau inexistentă?

Unii lideri PSD au negat existenţa unei scrisori care să fie pregătită pentru a o depune la sediul din Kiseleff şi în care să se ceară demisia lui Dragnea din fruntea partidului şi a Camerei Deputaţilor. „Nu există nicio scrisoare şi nu voi candida la nimic“, a subliniat Stănescu. Pe de altă parte, Gabriela Firea a anunţat că ea e  pregătită oricând să semneze o scrisoare sau rezoluţie care să prevadă modernizarea partidului, adică schimbarea modului cum e condus PSD, de un singur om – Liviu Dragnea. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite