Guvernul denunţă un fake news legat de Viorica Dăncilă. „Afirmaţiile sunt mincinoase“. De unde a plecat totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul de presă al Guvernului critică presa pentru un fake news legat de o afirmaţia despre corupţia din România atribuită premierului Viorica Dăncilă de către un europarlamentar al PPE.

„Afirmaţiile potrivit cărora la întâlnirea grupului S&D din 15 ianuarie a.c. prim-ministrul Viorica Dăncilă ar fi făcut declaraţii referitoare la corupţia din România, legând acest fenomen de o anumită particularitate culturală a României, sunt mincinoase şi aduc grave prejudicii de imagine ţării noastre. Înregistrările audio ale întâlnirii la care s-a făcut referire dovedesc că nu a existat nicio astfel de intervenţie a premierului Viorica Dăncilă, iar atribuirea unor astfel de afirmaţii fără verificarea lor prealabilă este lipsită de deontologie profesională. Atribuirea acestor declaraţii premierului României fără o minimă verificare a veridicităţii acestora reprezintă un exemplu regretabil de ştire falsă, care aduce atingere nu doar imaginii României, ci şi credibilităţii Parlamentului European. Din păcate, fenomenul fake news reprezintă una dintre marile provocări cu care ne confruntăm şi avem cu toţii, instituţii media, instituţii publice şi oameni politici responsabilitatea de a face toate demersurile să ajungă la cetăţeni informaţii corecte“, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. 

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez şi şef al Partidul Creştin Social, a povestit, într-un dialog pentru Ziare.com, cum premierul Viorica Dăncila le-a explicat socialiştilor de la Bruxelles, înainte ca şeful Guvernului să vorbească în plenul Parlamentului European, că în România nu există corupţie. 

„Să vă povestesc ce a afirmat doamna Dăncila în faţa grupului socialist. Un deputat socialist din Ungaria mi-a spus foarte amuzat că doamna Dăncila, înainte de a vorbi în faţa plenului, a venit la grup, iar cei de acolo i-au reproşat problemele legate de corupţie din România. Si ea a zis că nu e adevărat, nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva. Mi s-a părut extrem de ingenios să vorbeşti de o diferenţă culturală“, a povestit Frank Engel pentru Ziare.com. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite