Ghinea: PNRR nu este important doar pentru că ne aduce bani, ci pentru că vine cu reforme. Să nu facem prilej de lupte politice

Ghinea: PNRR nu este important doar pentru că ne aduce bani, ci pentru că vine cu reforme. Să nu facem prilej de lupte politice

FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

PNRR-ul României a primit aviz favorabil din partea Consiliului UE. Astfel, Cristian Ghinea, fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a făcut apel la toate partidele parlamentare pentru un pact politic care să permită dezbaterea rapidă în Parlament a proiectelor prevăzute în planul european. Ghinea susţine că PNRR nu este important doar pentru că aduce bani ţării, ci si pentru că vine cu reforme.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul ministru USR Cristian Ghinea a declarat că România poate să facă acum prima cerere de plată pentru întreaga cofinanţare, iar pasul următor este ca Parlamentul să voteze un pachet de legi importante, prevăzute în planul ţării noastre. 
 
În acest sens, Cristian Ghinea a făcut apel către partidele parlamentare pentru un pact politic care să permită o dezbatere rapidă în Parlament pentru implementarea PNRR.
 
„PNRR nu este important doar pentru că ne aduce bani. PNRR este important pentru că vine cu reforme de care statul român are nevoie. Reformele din PNRR sunt puse acolo pentru a rezolva recomandările pe care Comisia Europeană le face în rapoartele de ţară de zece ani de zile României. De exemplu, de zece ani de zile Comisia Europeană ne spune că avem o problemă cu sistemul de pensii. În PNRR există mai multe astfel de reforme care ar trebui să facă din statul român un stat mai responsabil. Sunt reforme pe care le putem face, reforme pentru care noi, politicienii, ne putem înţelege între noi, nu reforme la care doar visăm.
 
Trebuie ca partidele politice să agreeze două lucruri: în primul rând, dacă guvernul sau guvernele care vor fi în funcţie nu vor putea să rezolve problema, atunci Parlamentul va legifera în regim de urgenţă, ceea ce se poate face. În al doilea rând, hai să discutăm pe substanţă, să nu facem din PNRR doar prilej de lupte politice. Apelul meu către partide ar fi: haideţi să discutăm din timp aceste reforme”, a declarat Cristian Ghinea.
 
Ghinea a anunţat crearea unei organizaţii prin care va monitoriza implementarea PNRR. „Aştept cât mai mulţi oameni să ne scrie pe vreau@otaracaafara.eu. Acolo primim sugestii şi idei”, a precizat fostul ministru.
 
VEZI AICI Toate proiectele României prin PNRR
 
În timpul mandatului de la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea s-a ocupat, alături de o echipă numeroasă, de elaborarea şi finalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările