Gabriela Firea: Lumea aşteaptă de la Iohannis e să ceară demisia lui Orban şi a lui Tătaru. E revoltător că Guvernul dă vina pe medici şi asistente

Gabriela Firea: Lumea aşteaptă de la Iohannis e să ceară demisia lui Orban şi a lui Tătaru. E revoltător că Guvernul dă vina pe medici şi asistente

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD. FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat că „lumea” aşteaptă depunerea demisiilor de către Nelu Tătaru şi Ludovic Orban şi a acuzat actuala Putere că dă vina pentru tragedia de la Piatra Neamţ pe medici şi asistente.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cel mai important lucru pe are îl aşteaptă toată lumea azi de la Klaus Iohannis, după evaluarea măsurilor de combaterea a pandemiei, este sa ceara demisia lui Orban si a lui Tataru! Daca nu va cere demisiile celor doi, va deveni părtas la catastrofa sanitară provocată de Guvernul său! Iohannis trebuie să aleagă astăzi între Guvernul său şi siguranţa cetăţenilor în faţa pandemiei”, a scris pe pagina sa de Facebook Gabriel Firea. 
 
Fostul primar general a precuzat că tragedia de la Piatra Neamţ e un eşec al Guvernului Orban. „Tragedia de la Spitalul Piatra Neamţ este rezultatul eşecului Guvernului Orban în gestionarea pandemiei. Este doar primul spital care a cedat sub presiunea creşterii numărului de pacienţi COVID în stare severă, din cauza deciziilor aberante ale acestui Guvern mai preocupat de alegeri, decât de pandemie. Astfel de tragedii trebuie evitate chiar cu preţul schimbării acestui guvern incompetent! Primii care trebuie să răspundă sunt cei care, prin deciziile lor incompetente, au provocat această catastrofă sanitară!”, a completat Firea. 
 
Prim-vicepreşedintele PSD a subliniat că Guvernul PNL încearcă să se spele pe mâini de situaţia din prezent. „După un an de guvernare, după ce au avut toate pârghiile legale, toate stările, de urgentă sau de alertă, când şi-au pus mii de politruci în funcţii de conducerea în Sănătate, este de-a dreptul revoltător ca Guvernul Orban să se spele pe mâni dând vina pe medici şi asistente sau pe autorităţile locale care au dus greul pandemiei.
Singura variantă corectă pentru Iohannis este de a aplica aceeaşi măsură ca şi în cazul Colectiv, când a cerut demisia Guvernului. Orice altă variantă ar arăta că, şi atunci, şi acum, Iohannis joacă politic aceste tragedii”. a conchis Firea.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările