Fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna a fost numită în consiliul de administraţie al unei sucursale a Transelectrica

Fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna a fost numită în consiliul de administraţie al unei sucursale a Transelectrica

Elena Tudose, Dan Barna FOTO Facebook

Fosta şefă de cabinet a vicepremierului Dan Barna a fost numită pe un post în Consiliul de administraţie al unei sucursale a Transelectrica, deşi experienţa sa nu are legătură cu piaţa de energie, scrie NewsWeek.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elena Tudose este fosta şefă de cabinet a vicepremieruluui Dan Barna, până în 2020, când a fost numită secretar de stat în cabinetul vicepremierului. 
 

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din 28 iulie s-a aflat şi un memorandum iniţiat de secretarul general al Executivului, Tiberiu Gorun, avizat de Dan Barna, prin care se propunea ca secretarul de stat Elena Tudose să fie numit membru provizoriu în CA-ul OPCOM, filială a transportatorului naţional de electricitate, Transelectrica, care are rolul de administrator al pieţei de energie electrică. Transelectrica este direct subordonată Secretariatului General al Guvernului. 

Secretarii de stat au nevoie de derogare de la lege, derogare acordată de Guvern, pentru a fi numiţi în consiliile de administraţie ale societăţilor suborodnate Executivului. Potrivit Newsweek, surse politice susţin că au fost acordate în ultima vreme numeroase astfel de derogări de către cabinetul Cîţu, dar memorandumurile nu au fost anunţate public. În şedinţa din 28 iulie, informarea de presă menţionează aprobarea a trei memorandumuri, dar nici unul nu are legătură cu promovarea Elenei Tudose.
 

Potrivit sursei citate, Dan Barna mai are doi consilieri de stat, cu rang de secretar de stat. Vicepremierul Kelemen Hunor are doi secretari de stat şi doi consilieri de stat, atribuţiile celor doi vicepremieri fiind însă vagi. 

Elena Tudose câştiga circa 10.000 de lei pe lună, când era şefa de cabinet a lui Barna, la USR. Soţul ei lucrează la Lidl şi câştiga circa 15.000 de lei pe lună. Numirea în CA-ul OPCOM îi va aduce, probabil, circa 5.000 de lei pe lună. Ea a absolvit SNSPA şi are un doctorat la ASE. Cariera ei nu a avut nici o legătură cu piaţa de energie până acum. 

Din informaţiile făcute publice de USR, după ce partidul a fost obligat în instanţă să comunice salariile angajaţilor, reiese faptul că salariul ei a fost cu mult peste salariile obţinute de ceilalţi angajaţi ai formaţiunii. În luna iulie a anului trecut Tudose a avut un salariu net de 9.000 de lei, care a fost redus la 7.363 de lei în luna noiembrie a aceluiaşi an. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările