Florin Cîţu, discuţie cu Nancy Pelosi, şefa Camerei Reprezentanţilor din SUA, despre rolul României în cadrul NATO şi programul Visa Waiver

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor FOTO Facebook Florin Cîţu
Florin Cîţu şi Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor FOTO Facebook Florin Cîţu

Liderul PNL Florin Cîţu a discutat, marţi, cu ocazia aniversării a 18 ani de când România a aderat la NATO, cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, despre rolul României în cadrul Alianţei, programul Visa Waiver pentru România şi despre consolidarea capacităţilor defensive ale ţării noastre.

„Astăzi sărbătorim 18 ani de când România este membru NATO. De asemenea, anul acesta celebrăm 25 de ani de la Parteneriatul Strategic cu SUA. Am discutat cu Nancy Pelosi despre importanţa României în cadrul Alianţei, despre programul Visa Waiver pentru România şi despre consolidarea capacităţilor defensive ale ţării noastre”, a scris Florin Cîţu, marţi pe Twitter.

Ulterior, Cîţu a revenit cu un mesaj mai detaliat şi pe Facebook: „Întâlnire cu al treilea om în stat din SUA, în ziua în care se împlinesc 18 ani de când România a depus documentele de aderare la cea mai puternică alianţă politico-militară din istorie, NATO!  Celebrăm 25 de ani de Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii. O discuţie deschisă cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, despre importanţa României în alianţa transatlantică, despre includerea României în programul Visa Waiver şi dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române. Am căutat împreună noi oportunităţi de dezvoltare economică pentru prosperitatea ţărilor noastre, care să ţină cont de dinamica regională actuală”, a declarat liderul PNL.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu a transmis pe Facebook că a avut o discuţie bună cu Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, despre creşterea bugetului României, pentru apărare, la 2,5% din PIB şi despre nevoia imediată de sancţiuni mult mai dure împotriva Federaţiei Ruse.

„Am avut o discuţie bună cu Kevin McCarthy, liderul republicanilor din Camera Reprezentanţilor, despre creşterea bugetului României, pentru apărare, la 2,5% din PIB, despre nevoia imediată de sancţiuni mult mai dure împotriva Rusiei şi despre stadiul proiectelor care, în parteneriat cu SUA, vor asigura securitatea energetică a României”, a scris liderul Senatului pe Facebook.

În urmă cu o săptămână, liderul PNL a afirmat că în cadrul vizitei în SUA la care participă, în calitate de preşedinte al Senatului României, „sunt trei obiective majore” care vor fi discutate cu liderii americani, „toate proiecte de ţară: programul Visa Waiver, programul pentru energie nucleară şi de apărare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite