Europarlamentarul Victor Negrescu cere achiziţia comună în UE a unor tratamente pentru COVID: La fel cum s-a întâmplat cu vaccinul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, realizarea unei proceduri de achiziţii comune la nivel european pentru tratamentele de ultimă generaţie privind Covid-19 aprobate de Uniunea Europeană.

„Aprobarea la nivel european a unor noi medicamente, inclusiv pe bază de anticorpi monoclonali, reprezintă o soluţie bună şi creează premisele pentru salvarea multor vieţi. De aceea, propun achiziţia în comun la nivel european a acestor tratamente cum s-a întâmplat şi în cazul vaccinului. Aşa ne vom asigura că toţi europenii au acces într-o manieră echitabilă şi la un cost decent la aceste tratamente. Haideţi să arătăm faţa umană a Europei şi să realizăm rapid această procedură de achiziţii la nivel european pentru toate tratamentele de ultimă generaţie!”, a declarat europarlamentarul român.

Negrescu a explicat că România se confruntă cu o criză a medicamentelor împotriva Covid-19 şi a cerut ca Uniunea Europeană să se implice mai mult.

„Toţi europenii trebuie să aibă acces la tratamentele de ultimă generaţie împotriva Covid-19! Din păcate, astăzi acest lucru nu se întâmplă. În fiecare zi sute de români mor în spitale în absenţa unor tratamente adecvate. Această situaţie nu mai poate continua. Uniunea Europeană trebuie să intervină, mai ales acolo unde există astfel de probleme.”, a precizat europarlamentarul.

Citeşte şi: AUR a depus un proiect de lege pentru autorizarea în regim de urgenţă a medicamentelor necesare în tratarea COVID-19

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite