Europarlamentarul antivaccinist Cristian Terheş, diagnosticat cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Terheş FOTO Facebook
Cristian Terheş FOTO Facebook

Eurodeputatul antivaccinist Cristian Terheş este în izolare, după ce a fost infectat cu Covid-19. Anunţul a fost făcut de europarlamentar pe pagina sa de Facebook. Anterior, unchiul acestuia, un cunoscut medic din Zalău, a murit, iar potrivit presei locale, decesul ar fi survenit după infectarea cu Sars-Cov-2.

„Sâmbătă seară, 29 ianuarie, am fost detectat  am Covid, astfel  sunt în izolare pentru 10 zile (cei vaccinaţi sunt izolaţi 5 zile)”, a anunţat europarlamentarul. 

      

Cristian Terheş a precizat că nu are simptome şi că a fost infectat după ce a vizitat bolnavii de Covid, menţionând că se tratează cu Arbidol, medicament utilizat în Rusia şi China, dar care nu este autorizat în Uniunea Europeană. 

Am intratînsă, preventiv pe tratament, cum ar fi Ivermectina, Arbidol, antibiotice, vitamine, etc. M-am testat preventiv pentru , de duminică trecută, am fost zilnic la bolnavii cu Covid, unde am stat 4-6 ore. M-am mai testat în timpul săptămânii şi nu am avut nimic. Experienţă între bolnavii cu Covid a fost extrem de înălţătoare”, a explicat Terheş.

Anterior, pe 23 ianuarie, unchiul europarlamentarului, medicul Liviu Gârbea, a decedat în secţia ATI a spitalului Judeţean din Zalău, acolo unde fusese internat de mai multe zile.

„Cu durere în suflete vă anunţăm plecarea dintre noi, la chemarea Tatălui Ceresc, pe data de 23.01.2022, a dr. Liviu Gârbea din Zalău. (..) Dr. Liviu Gârbea, născut pe data de 18.03.1948 în localitatea Fizeş, com. Sâg, jud. Sălaj, a fost fratele cel mai mare al mamei şi omul de la care am învăţat ce înseamnă să lupţi pentru un crez şi să fii drept şi demn până la final”, anunţa Terheş pe pagina de Facebook.

Potrivit actualdecluj.ro, medicul nu ar fi fost vaccinat, iar decesul ar fi suvernit după infectarea cu Sars-Cov-2.

Cristian Terheş este cunoscut pentru poziţionările sale împotriva vaccinării şi a măsurilor restrictive pentru prevenirea răspândirii virusului. Pe 23 ianuarie, europarlamentarul a luat parte la un protest al antivacciniştilor din Suedia.

Pe 7 mai 2020, Cristian Terheş a înaintat o acţiune Curţii Judeţene Bucureşti în temeiul Art. 5 din Convenţie prin care a spus că a fost victima unei detenţii administrative în perioada lockdown-ului. El a cerut curţii să ancheteze şi să arate că avea dreptul să iasă din casă fără o declaraţie pe proprie răspundere. Anul trecut politicianul a fost sancţionat cu tăierea a 7 zile de diurnă pentru refuzul de a prezenta Certificatul Verde la intrarea în Parlamentul European. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite