E Darius Vâlcov adevăratul premier al României? Răspunsul Vioricăi Dăncilă, într-un interviu pentru Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă explică într-un interviu pentru „Adevărul” că a greşit în privinţa Ordonanţei 114, însă asta nu înseamnă că ordonanţa nu are şi „părţi bune”. Totodată, în privinţa lui Darius Vâlcov, premierul a menţionat că deşi acesta este bine pregătit pe probleme economice, nu tot ce este legat de economie „poartă amprenta lui Darius”.

Adevărul: Între măsurile economice pe care le-a luat guvernul condus de dumneavoastră au fost şi unele controversate, precum ordonanţa 114. S-a vorbit foarte mult atunci despre influenţa pe care consilierul dumneavoastră, Darius Vâlcov, ar fi avut-o. Se spunea că ideile prinse în acele ordonanţe ar fi fost ale lui. Cât adevăr şi câtă legendă e în treaba asta cum că domnul Vâlcov este „creierul economic” al Guvernului?

Viorica Dăncilă: Pe probleme economice, Darius Vâlcov este bine pregătit. Este un om care char ştie economie. Dar asta nu înseamnă că toate măsurile pe probleme economice poartă amprenta lui Darius.  Legat de ordonanţa 114, eu am recunoscut că s-a făcut o greşeală. Drept dovadă am spus că trebuie să avem flexibilitate să purtăm dialog, astfel încât să putem să reglementăm ceea ce a fost greşit. Am mai spus un lucru la prima şedinţă de guvern. Faptul că nu mai vreau să adoptăm niciun act normativ fără o discuţie cu partenerii sociali, cu toţi cei implicaţi, fără ca acel act normativ să fie pe site-ul ministerului, astfel încât atunci când adoptăm ceva să ştim că este agreat, că este pliat pe realitate şi că va face lucruri bune. Ordonanţa 114 are şi lucruri bune. Creşterea punctului de pensii, creşteri de salarii, se referă la primării, la partea administrativă, deci sunt şi lucruri bune. În rest au fost câteva lucruri care cred eu, au fost luate decizii fără consultări şi acest lucru l-am reglementat. Aţi văzut am revenit la ordonanţa 114  şi am reglementat aceste lucruri. Esenţial este ca de acum încolo să nu mai facem aşa, pentru că atunci putem să pierdem din credibilitate, iar pentru noi anul 2019 este anul investiţiilor şi trebuie să creăm un val de credibilitate şi în rândul investitorilor.

Probabil ştiţi că circulă această idee că Darius Vâlcov e numit „adevăratul premier al Guvernului”. 

Eu am auzit atât de multe lucruri, încât nu mă miră absolut nimic. Semnăturile le pune premierul. Adoptarea actelor normative se fac de către premier. Deciziile le ia premierul. E exclus aşa ceva. Şi vreau să vă spun că nu aş accepta niciodată ca să fiu pe post şi cineva să ia decizia în locul meu. Multe dintre decizii s-au luat la partid pentru că noi aplicăm programul de guvernare. Acesta este un lucru corect. Că Darius Vâlcov la lucrat la partea economică a programului de guvernare foarte mult, este un lucru corect. Dar nu că deciziile le ia Darius Vâlcov.

INTERVIU Viorica Dăncilă refuză restructurarea: Puţin probabil să mă răzgândesc. Nu vreau Guvernul Dăncilă 2. Calea normală e remanierea

INTERVIU, partea a II-a. Viorica Dăncilă: Votez la referendum. Subiectul OUG pe Justiţie e închis. Nu sunt erou pentru că l-am contrazis pe Dragnea

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite