După Biserică, şi şeful Academiei se dezice de AUR. Ioan Aurel Pop: „Singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Aurel Pop
Ioan Aurel Pop

Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, a anunţat vineri că nu va intra în politică şi îşi va continua activitatea în cadrul forului ştiinţific. Precizarea sa vine ca urmare a vehiculării numelui său ca posibil candidat la preşedinţie din parte AUR şi în aceeaşi zi în care şi Biserica Ortodoxă a avut o delimitare similară de formaţiunea lui George Simion.

„Dragi Prieteni,

Mi-am propus, din mai multe motive, să intervin cât mai rar pe Facebook şi în mijloacele de difuzare în masă în general. Dar, în urma unor menţionări din ultimul timp ale numelui meu, legate de scena politică, trebuie să precizez din nou că singura politică pe care o fac este aceea a Academiei Române şi singura mea preocupare publică este menţinerea acestei venerabile instituţii la nivelul stabilit de fondatori şi de înaintaşi, întru promovarea valorilor intelectuale autentice, a cercetării ştiinţifice şi creaţiei culturale la standardele cele mai înalte”, a scris Ioan Aurel Pop vineri, într-o postare pe Facebook.

Tot vineri, Biserica a dezavuat, prin vocea purtătorului de cuvânt, „confundarea programatică a (ultra)naţionalismului cu patriotismul luminat şi echilibrat de credinţa în valorile fidelităţii religioase”.

Vasile Bănescu a arătat în mesajul său că amestecarea politicii cu religia a făcut deja „prea multe victime”.

„Confundarea programatică a (ultra)naţionalismului zgomotos exacerbat şi grav compromis ideologic cu patriotismul luminat şi echilibrat de credinţa în valorile fidelităţii religioase, culturale şi spirituale ale propriului popor, confiscarea populistă a nobilelor teme creştin-conservatoare rupte xenofob & filetist de contextul spiritual al Europei, nu fac decât să compromită aceste fundamentale teme, motiv pentru care Biserica dezavuează orice formă de exces apărută în marginea lor”, a subliniat Vasile Bănescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite