Disputa Tăriceanu-Teodorovici. Cum se explică săgeţile trimise de liderul ALDE către PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a lăsat diplomaţia şi l-a certat pe Eugen Teodorovici după ce ministrul de Finanţe afirmase că OUG 114 privind taxa pe lăcomie nu va mai suferi modificări, cu toate că unii „speră degeaba“. ALDE, partidul care are şi portofoliul Energiei din Guvern, a subliniat că vrea să se renunţe la taxa de 2% din cifra de afaceri a companiilor din energie.

„Am văzut că domnul Teodorovici a făcut nişte comentarii în legătură cu OUG 114. Am ceva de spus. Îi dau un sfat domnului Teodorovici să îşi ţină părerile pentru el în ceea ce priveşte Ministerul Energiei, pentru că nu cunoaşte cum funcţionează. Nu cred că are suficiente date ca să ştie cum funcţionează Ministerul Energiei, care este condus de un liberal”, a afirmat Tăriceanu.

De altfel, Ministerul Energiei a fost condus doar de liberal-democraţi în ultimii ani, cei din ALDE fiind de fiecare dată fermi în ceea ce priveşte păstrarea acestui portofoliu, când Liviu Dragnea şi PSD au insistat să le dea un minister la schimb. Mai mult, spre deosebire decembrie 2016, când ALDE a primit doar patru ministere, partidul lui Tăriceanmu  ar urma să emită pretenţii pentru încă un minister după alegerile europarlamentare, dat fiind că acum au mai mulţi aleşi faţă de acum trei ani, iar din PSD pleacă tot mai mulţi.

Tăriceanu vrea să fie pezidenţiabil

Tăriceanu le-a transmis celor din PSD că ALDE preferă să meargă cu propria listă la europarlamentare, deşi în urmă cu câteva luni social-democraţii încercaseră să discute cu liderul liberal-democrat despre o posibilă listă comună. Însă la cum se prezintă lucrurile, Tăriceanu a anunţat că ar vrea cinci mandate de europarlamentar, ceea ce înseamnă că partidul său ar trebui să ia undeva în jur de 11%, iar la redistribuire să intre un procent de 10-11% din voturile obţinute de la partidele şi candidaţii care nu reuşesc să atingă pragul.

Mai mult, preşedintele Senatului a declarat că se gândeşte tot mai mult la o candidatură la prezidenţiale, fie din partea coaliţiei PSD-ALDE, fie doar ca reprezentant al formaţiunii pe care o conduce, arătându-le colegilor social-democraţi că nu vrea să renunţe la nici în ruptul capului la ambiţiile sale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite