Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că CNAS a întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susţine că CNAS a întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen

emanuel ungureanu/ facebook

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a atras atenţia într-un mesaj pe Facebook că reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătătate au întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen, în plină pandemie de coronavirus, când nevoia de oxigen este mai mare ca oricând. Deputatul prezintă şi un document în acest sens şi cere revocarea ordinului şi renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Incredibil! Casa Naţională de Asigurări a întrerupt contractele cu furnizorii de oxigen, în plină pandemie! Ignorând total impactul şi măsurile care se impun a fi luate în plin val patru al pandemiei, de către o instituţie a statului cu rol principal în gestionarea sistemului de sănătate, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, ia o decizie cu consecinţe dramatice asupra pacienţilor dependenţi de oxigen”, scrie deputatul pe Facebook. 
 
Emanuel Ungureanu susţine că >>invocând “punerea in aplicare a reglementărilor legale în vigoare” instituţia care ar trebui sa fie în slujba sănătăţii oricărui pacient, a comunicat în teritoriu, către casele de asigurari de sănătate, “să înceteze relaţiile contractuale cu furnizorii de dispozitive medicale care nu au transmis preţurile de vânzare cu amănuntul(…..)<<. 
 
Deputatul atrage atenţia că efectul încetării acestor contracte este unul catastrofal. 
 
„Aceşti furnizori de dispozitive medicale asigură pacienţilor, printre alte dispozitive, şi aparatele de oxigen , care au rol vital şi în situaţia în care nu ne-am afla în plin val al pandemiei. Efectul încetării acestor contracte este unul catastrofal. Practic, pacienţii care au un concentrator de oxigen la domiciliu, în baza unui contract cu CNAS, pot rămâne fără acest dispozitiv vital, pentru că, peste noapte, Casa de Asigurări a încetat contractul cu firma care furniza aceste echipamente. Ce se mai poate face pentru a înlătura consecinţele unei decizii halucinante? Revocarea acestui ordin criminal şi renegocierea rapidă a contractelor cu furnizorii de oxigen”, mai scrie deputatul. 
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările