Cum ajută România şi Estonia Republica Moldova în procesul de aderare la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alar karis şi Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
Alar karis şi Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro

Preşedinele Klaus Iohannis şi omologul eston, Alar Karis, au explicat modul cum cele două state pot ajuta Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

„Sprijinim ferm Republica Moldova în procesul de aderare la UE. E proces îndelungat, care durează. Îi putem sprijini pe calea reformelor: a educaţiei, inovării”, a declarat Alar Karis, preşedintele Estoniei. 

„Moldova şi-a depus cererea de aderare la Uniunea Europeană şi aseară am discutat pe larg cu doamna preşedinte Sandu şi cu doamna prim-ministru Gavriliţă această chestiune. România este hotărâtă, nu doar că este dispusă să sprijine Republica Moldova, asta în multiple feluri şi pe diferite paliere. Acum, în acest moment, sprijinul este unul politic, noi declarăm că sprijinim aderarea Republicii Moldova, spunem asta în toate formatele şi explicăm tuturor partenerilor de ce credem că este bine aşa”, a răspuns la rândul său, Klaus Iohannis. 

De asemenea, şeful statului a explicat faptul că România ajută concret nu doar prin discuţii, ci şi prin echipe trimise să lucreze cu administraţia de la Chişinău.  „În plan tehnic avem deja grupuri de lucru care ajută Moldova în procesul de aderare. Procesul de aderare e foarte lung, foarte complicat. Presupune muncă de detaliu, specialişti. Sprijinul instituţional orientat spre reformă este ceva ce facem de mult. Noi de ani de zile ajutăm Republica Moldova să-şi pună la punct un sist administrativ”, a completat Klaus Iohannis.

Ajutorul nostru e multifaţetat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite