Cum a ajuns PSD să-şi anuleze marele miting din Capitală. Motivul principal: mârâiala baronilor

Cum a ajuns PSD să-şi anuleze marele miting din Capitală. Motivul principal: mârâiala baronilor

Lia Olguţa Vasilescu a fost una dintre principalele susţinătoare ale lui Liviu Dragnea pentru organizarea mitingului. FOTO Inquam Photos /Bogdan Dănescu

PSD şi-a anulat mitingul din Capitală, programat iniţial pe 22 mai, arată o adresă trimisă de partid către Primăria Capitalei, obţinută de „Adevărul”. „Vă comunicăm că PSD anulează organizarea evenimentului din data de 22 mai 2018, care urma să se desfăşoare la Romexpo“, arată scrisoarea trimisă de PSD către Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea. Scrisoarea obţinută de „Adevărul“ a fost confirmată de viceprimarul Capitalei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderii PSD au luat în calcul organizarea unui miting în Bucureşti, tot miercuri, dar la PIaţa Victoriei. Până la urmă, discuţia a picat, susţin surse politice pentru „Adevărul“.  Miza social-democraţilor este să arate că pot scoate mai mulţi oameni în stradă ca PNL, partid care va ieşi sâmbătă, 18 mai, în Piaţa Victoriei. Mai rămâne în picioare doar mitingul PSD de la Târgovişte, unde vor participa peste 30.000 de oameni. 

Liderii PSD au dat înapoi

Liviu Dragnea plănuia să aducă peste 100.000 de oameni în Bucureşti miercurea viitoare, penru un exerciţiu de imagine şi de forţă înaintea alagerilor europarlamentare. Însă mai mulţi lideri din Moldova şi Transilvania s-au plâns că nu pot mobiliza mii de oameni la mijlocul săptămânii pentru un drum în Capitală, susţin surse politice pentru „Adevărul“. „Pentru a aduce 100.000 de oameni în Capitală era nevoie de 3.000 de autocare. E un efort gigantic“, a spus unul dintre liderii PSD pentru „Adevărul“.  De asemenea, nici primarii de Sectoare nu au fost foarte încântaţi să blocheze oraşul, în condiţiile în care oricum nu au o imagine bună printre bucureşteni.

Cei mai mari susţinători ai mitingului-gigant au fost Lia Olguţa Vasilescu şi Codrin Ştefănescu. De altfel, organizaţia Dolj, condusă de tandemul Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda, era pregătită să aducă cei mai mulţi oameni la Romexpo, apoi filiala Dâmboviţa, dirijată de Rovana Plumb, cap de listă al PSD pentru Bruxelles.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările