Culisele unui nou scandal în PSD. Omul lui Manda a acuzat-o pe Andronescu că e vândută lui Iohannis. Bădălău şi Tudose, împotriva taberei Dragnea-Neacşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surse din PSD au declarat pentru Adevărul că senatorul Elena Craioveanu, fidelă lui Claudiu Manda, la rândul său apropiat de Dragnea, a scris pe un grup intern al partidului că Ecaterina Andronescu este omul lui Iohannis, după ce fostul ministru i-a cerut demisia lui Dragnea. În replică, Niculae Bădălău, aflat la cuţite cu Dragnea, i-a luat apărarea Ecaterinei Andronescu. Cele mai multe filiale PSD refuză să o atace pe Andronescu.

Scrisoarea senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, prin care a cerut demisia lui Liviu Drganea din fruntea partidului şi schimbarea Guvernului Dăncilă, a deschis din nou lupta pentru putere în partid.

Surse din conducerea social-democrată au declarat pentru Adevărul că Marian Neacşu, mâna dreapta a lui Liviu Dragnea în PSD, le-a cerut filialelor „să ia atitudine“ faţă de scrisoarea Ecaterinei Andronescu. Însă liderii din teritoriu nu s-au înghesuit să o critice pe senatoarea PSD, în condiţiile în care Ecaterina Andronescu, cu o vechime de 26 de ani în partid, este unul dintre cei mai respectaţi lideri PSD în ţară.

Sursele citate suţin că, pe un grup intern al partidului, parlamentarul Elena Craioveanu, vicelider al senatorilor PSD, a criticat-o vehement pe Ecaterina Andronescu, pe care a numit-o „omul lui Klaus Iohannis“. Elena Craioveanu este fidelă lui Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI din Parlament, la rândul său aflat în cercul apropiat lui Dragnea.

În replică, senatorul Niculae Bădălău, pe care Dragnea l-a debarcat în primăvara din conducerea PSD, a postat un mesaj pe acelaşi grup, în care a lăudat-o pe Ecaterina Andronescu şi a cerut să fie respectată libertatera de exprimare în partid.

În acelaşi timp, fostul premier Mihai Tudose, aflat de partea lui Niculae Bădălău, a cerut ca problemele ridicate de Ecaterina Andronescu să fie discutate, „pe un ton civilizat“, în interiorul PSD. Tudose şi Bădălău au încercat, în iarnă, să-l dea jos pe Dragnea din funcţia de preşedinte al partidului, însă au pierdut bătălia internă. 

Ţara nu se delimitează de Ecaterina Andronescu
În ciuda directivelor primite de la Liviu Drganea şi de la Marian Neacşu, liderii din teritoriu nu au atacat-o pe Ecaterina Andronescu. Cu mici excepţii. Vaslui (organizaţia condusă de Dumitru Buzatu, unul dintre apropiaţii lui Dragnea), Sibiu (organizaţia ministrului Turismului, Bogdan Trif), Suceava (organizaţia ministrului Educaţiei, Valentin Popa), Hunedoara şi Sectoarele 4 şi 5 ale Capitalei. De remarcat că organizaţia Bucureşti, condusă de Gabriela Firea, nu a reacţionat, ci doar cele două sectoare. 

Şi preşedintele PSD Mehedinţi, Aladin Georgescu, a criticat scrisoarea deschisă a senatoarei PSD Ecaterina Andronescu, originară din satul Colibaşi-Mehedinţim, cu toate că, în campania electorală din 2016, Georgescu a primit ajutorul acesteia. Ecaterina Andronescu a însoţit atunci în mai multe rânduri caravana electorală PSD pe străzile Severinului ori în satele din Mehedinţi.

Ecaterina Andronescu, senator PSD, i-a transmis colegului său de partid Liviu Pop că s-a simţit jignită de apelativul „soroşistă“ pe care acesta l-a folosit la adresa ei. Liviu Pop i-a reproşat Ecaterinei Andronescu că nu şi-a exprimat nemulţumirile în interiorul PSD şi a preferat să îşi spele rufele în public.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite