Ciprian Ciucu, primele acţiuni în calitate de lider al PNL Bucureşti: „Coaliţia USR PLUS-PNL scârţâie. Propun să reclădesc încrederea între cele două partide”

Ciprian Ciucu, primele acţiuni în calitate de lider al PNL Bucureşti: „Coaliţia USR PLUS-PNL scârţâie. Propun să reclădesc încrederea între cele două partide”

Ciprian Ciucu a fost ales preşedinte al PNL Bucureşti. FOTO: Inquam Photos/ George Calin

Noul preşedinte al filialei PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, a transmis că doreşte să reclădească încrederea între USR-PLUS şi Partidul Naţional Liberal, fiind de părere că relaţia dintre cele două partide „scârţâie”, inclusiv la Primăria Generală, cât şi la primăriile de sector.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ciprian Ciucu a transmis că „este mult prea devreme” ca relaţia dintre USR-PLUS şi PNL să se destrame şi a propus reclădirea încrederii între cele două partide prin discuţii despre acţiunile trecute şi cele viitoare. 

„Această funcţie de preşedinte al PNL Bucureşti este importantă pentru coordonarea politică a sectoarelor. Deja a început să scârţâie coaliţia USR PLUS-PNL, inclusiv la Primăria Generală, dar şi la primăriile de Sector şi cred că este mult prea devreme ca acest lucru să se întâmple. Propun să reclădesc încrederea între USR PLUS şi PNL. Prin discuţii, prin a pune pe masă ceea ce vrem să facem, să facem o evaluare a ceea ce s-a întâmplat până acum, unde suntem, în principal la Primăria Generală şi în secundar la primăriile de Sector, pentru că evident, există preşedinţi de sectoare, care şi ei trebuie să se... bine, trebuie să ne coordonăm cu toţii, dar inclusiv la Primăria Generală lucrurile nu merg aşa cum trebuiau să meargă până acum", a declarat Ciucu luni, la RFI. 

Întrebat dacă există o problemă de încredere între PNL şi USR-PLUS în Capitală sau dacă se plătesc nişte poliţe politice, liderul PNL Bucureşti a răspuns: „Cred că mai degrabă a doua variantă. Nu ştiu, cel puţin la Sectorul 6 nu ştiu să fie o problemă de încredere. Acum, voi vorbi cu toţi şefii de filiale PNL şi USR PLUS. În principal, voi vorbi cu domnul Vlad Voiculescu, care este preşedintele USR PLUS pe Bucureşti şi vom face această evaluare care este necesară, despre locul unde suntem astăzi cu guvernarea în Bucureşti".

Ciprian Ciucu şi-ar dori o normalizare a relaţiilor primarului Capitalei, Nicuşor Dan, cu PNL: „În primul rând, avem nevoie de o normalizare a relaţiei domnului Nicuşor Dan cu liderii celor două partide pe Bucureşti, care îl susţin în Consiliul General. Normalizare în sensul că Nicuşor Dan a fost la Congresul PNL şi a susţinut-o pe doamna Violeta Alexandru, care era contracandidat. OK, este opţiunea dânsului (...) sau putea să aleagă să nu se prezinte, pentru că în acelaşi timp şi eu sunt primar PNL şi are nevoie, avem nevoie de o colaborare bună unul cu altul, dar eu trec peste astfel de lucruri, dar e nevoie de o normalizare a relaţiilor domnului Nicuşor Dan cu PNL, asta pot să vă zic sigur”. 

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost ales sâmbătă preşedinte al PNL Bucureşti, după ce a învins-o cu 498 de voturi la 405 pe Violeta Alexandru, cea care a deţinut funcţia până în prezent. Ciucu a fost susţinut de premierul Florin Cîţu. La polul opus, Ludovic Orban a susţinut-o pe Violeta Alexandru, afirmând că este o susţinere pentru loialitate, coloană vertebrală, cuvânt. Orban a precizat că a avut un protocol semnat cu Ciprian Ciucu, încălcat de acesta după numai o zi.
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările