Ciolacu, replică pentru Dîncu: Decizia PSD este foarte clară. Nu facem guvern cu PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. FOTO Arhivă Adevărul
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a subliniat faptul că decizia partidului este „foarte clară” şi că PSD nu va face guvern cu PNL, după ce preşedintele Consiliului Naţional al partidului, Vasile Dîncu, a exprimat o poziţie personală.

„Decizia PSD este foarte clară! NU facem guvern cu PNL! Sub nici o formă nu te poţi alia cu Cîţu care îi pune pe copii să fie solidari cu deficitul creat de el prin împrumuturile care au îngenunchiat bugetul. Nu putem să ne aliem cu Turcan care vrea ca românii să nu mai apuce pensia. Nu te poţi alia cu Ghinea care consideră că fondurile europene sunt doar apanajul firmelor de consultanţă, iar românii doar plătitorii contribuţiei anuale la fondul UE”, a declarat pentru G4Media, Marcel Ciolacu. 

Liderul PSD a mai punctat faptul că social-democraţii nu pot fi colegi de guvernare cu mai mulţi miniştri PNL „După alegerile din decembrie anul trecut, PSD a propus o soluţie raţională în contextul pandemic şi economic de atunci, şi anume, formarea unui guvern de uniune naţională, cu premier Alexandru Rafila. Din păcate, preşedintele Klaus Iohannis a nesocotit dorinţa românilor de a avea un guvern care să ofere soluţii concrete la problemele majore din societate: pandemia şi criza economică. Eşecul actualei coaliţii de guvernare demonstrează că PSD a avut dreptate. PSD este pregătit să îşi asume guvernarea dacă moţiunea de cenzură va trece, dar în niciun caz nu va forma un guvern cu personaje precum Cîţu, Turcan, Barna sau Ghinea. Şi nici cu un partid ale cărui valori sunt doar traseismul, clientelismul şi corupţia generalizată”, a completat Marcel Ciolacu pentru sursa citată.

Vasile Dîncu a declarat pentru Europa Liberă că nu exclude o guvernare cu PNL până în 2024. „Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a precizat Dîncu într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite