Comisia care anchetează activitatea CEC începe în forţă: Chiţoiu, Gheţea şi Cinteză, chemaţi luni la audieri

Comisia care anchetează activitatea CEC începe în
forţă: Chiţoiu, Gheţea şi Cinteză, chemaţi luni la audieri

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, chemat luni la audieri FOTO Mediafax

Preşedintele CEC, Radu Gheţea, directorul Direcţiei de Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză, şi ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, sunt aşteptaţi luni, la Parlament, la audierile care vor avea loc în Comisia buget-finanţe din Senat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Comisiei buget-finanţe, Cosmin Nicula, s-a arătat convins, vineri, că aceştia îşi vor face apariţia la audieri.

“S-a făcut o programare, am trimis o adresă către CEC Bank, către Banca Naţională a României, Ministerul de Finanţe şi sunt convins că vor veni toţi”, a spus Nicula.

Discuţiile cu preşedintele CEC au fost programate pentru ora 11.00, la 12.30 urmează să fie audiat Nicolae Cinteză, iar la 13.30, ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

Nicula a ţinut să precizeze că ancheta parlamentară nu vizează creditul luat de Ioana Băsescu, ci activitatea managerială a CEC. Cu toate acestea, preşedintele Comisiei buget-finanţe a recunoscut că membrii forului s-au sesizat „în urma evenimentelor“ difuzate de televiziuni.

Concluziile comisiei vor fi cuprinse într-un raport care va fi prezentat, până la 18 decembrie, în Biroul Permanent al Senatului, însă documentul nu va conţine recomandări specifice.

Întrebat despre impactul înfiinţării unei noi comisii de anchetă, de data aceasta a celor două Camere, care să ancheteze tot creditul luat de fiica preşedintelui Traian Băsescu, Cosmin Nicula a răspuns: "Nu mă deranjează, atât timp cât ştim cu toţii că acea comisie specială la nivelul Parlamentului are cu totul şi cu totul alt obiect de activitate".

Materiale pe aceeaşi temă:

Victor Ponta: Cred că Băsescu avea terenul din Călăraşi, acum a vrut să-l albească  Premierul Victor Ponta consideră că Traian Băsescu era în posesia terenului din judeţul Călăraşi de mai mult timp, însă doar acum, spre finalul mandatului, a dorit să-l „albească” trecându-l pe numele unor rude, a precizat prim-ministrul, duminică seară, la postul de televiziune România TV.

Prima reacţie a şefului CEC Bank despre creditul Ioanei Băsescu: Nu s-au încălcat nici legea, nici reglementările BNR şi cu atât mai puţin normele interne ale băncii  Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, a declarat, în prima sa reacţie de la izbucnirea scandalului privind creditul acordat de bancă Ioanei Băsescu, fiica cea mare a şefului statului, că nu s-au încălcat nici legile, nici normele Băncii Naţionale şi nici reglementările interne ale băncii.

Banca Naţională începe un control la CEC privind creditul Ioanei Băsescu. Şefii BNR despre „ilegalităţile“ de la CEC:  Astfel de declaraţii sunt periculoase  Banca Naţională a României (BNR) va iniţia, la solicitarea Ministerului Finanţelor, un control de conformitate la CEC Bank privind creditul acordat Ioanei Băsescu, control care va fi început săptămâna viitoare şi finalizat până la 9 decembrie, a anunţat directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.

Liberalii au decis: susţin înfiinţarea comisiei de anchetă Călăraşi, cerută de PSD  Liderii PNL au decis luni, într-o şedinţă a conducerii partidului, să accepte propunerea PSD pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în „cazul Călăraşi“ şi au anunţat numele membrilor forului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: