Cât de bogată e Gabriela Firea. Bijuterii şi tablouri de un sfert de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, este unul dintre cei mai avuţi candidaţi înscrişi în cursa pentru Bucureşti. Împreună cu soţul său, primarul oraşului Voluntari Florentin Pandele, Firea deţine mai multe terenuri, conturi bancare precum şi bijuterii şi obiecte de artă care însumează nu mai puţin de 240.000 de euro.

Gabriela Firea, împreună cu Florentin Pandele, deţine patru terenuri, toate în judeţul Ilfov. Dintre acestea, cel mai mare este o moştenire din 1991 care însumează 60.000 de metri pătraţi, arată declaraţia de avere consultată de Adevărul. Cei doi soţi au mai avut un teren în Voluntari, pe care l-au vândut anul acesta contra sumei de aproximativ 41.000 de euro. Cuplul din Voluntari mai are o casă de 240 de mp în Ilfov şi un autoturism marca Mercedes Benz.

La capitolul bunuri, Gabriela Firea deţine bijuterii din platină, aur alb şi galben, ceasuri vechi, inele, lănţişoare, brăţări, cercei în valoare totală de 130.000 de euro. Totodată, potrivit declaraţiei de avere, edilul mai are în posesie tablouri şi alte obiecte de artă în valoare de 110.000 de euro. Actualul edil al Capitalei mai deţine împreună cu soţul ei patru conturi bancare care însumează 7.100 de euro.

Cât despre venituri, declaraţia de avere arată că Gabriela Firea primeşte anual din salariul de primar suma de 181.000 de lei (37.200 euro), adică 15.000 de lei pe lună (3.100 euro). La această sumă se mai adaugă şi salariul de primar al lui Florentin Pandele, care în 2019 a primit 118.600 de lei (24.400 de euro), deci 9.900 de lei pe lună (2.000 de euro).

Ce averi au ”pensionarii” PSD 

Fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, care canidează acum pe listele PSD pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, beneficiază de nu mai puţin de trei pensii, potrivit propriei declaraţii de avere.

Fostul premier Petre Roman, acum candidat al PSD pentru un loc de consilier general în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, este printre candidaţii care se remarcă prin obiectele de valoare din casa sa, dar şi prin veniturile rotunjite serios mai ales de cariera sa politică din Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite