Budăi: PSD a depus un proiect de lege pentru plafonarea indemnizaţiilor din Consiliile de administraţie ale companiilor de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Budăi FOTO Marius Budă / Facebook
Marius Budăi FOTO Marius Budă / Facebook

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi a anunţat în Parlament că PSD a înregistrat la Senat un proiect de lege ce propune plafornarea indemnizaţiilor din consiliile de administraţie. Fostul ministru spune că „în acest mod îşi vor da seama guvernanţii că vor avea şi bani pentru majorarea alocaţiilor”.

„PSD a înregistrat ieri la senat în calitate de primă cameră sesizată un proiect de lege care îşi propune plafonarea indemnizaţiilor din Consiliile de administraţie de stat şi acolo unde statul este acţionar majoritar, precum şi numărul de mandate concomitente să nu fie mai mult de două pe o persoana fizica”, a declarat Marius Budăi în Parlament. 

Fostul ministru spune că acest proiect va aduce banii necesari pentru majorarea alocaţiilor. 

„Plafonarea se face la nivelul salariului mediu brut pe ţară, astfel se scoate din această indemnizaţie acea component variabilă care practic le permitea să urce până la cer acele indemnizaţii la unele dintre companiie de stat şi în acest mod îşi vor da seama guvernanţii că vor avea şi bani pentru majorarea alocaţiilor pentrucă ştiţi că practic recent în senat şi-au amânat următoarele două tranşe de majorare a alocaţiilor pentru copii”, a explicat fostul ministru. 

El a mai spus că dacă partideledin coaliţia de guvernare nu susţin proiectul înseamnă că îşi doresc în continuare ca pilele ca aceşti bani să meargă spre „pilele politice”.

„Facem apel la PNL si la USR să vina alături de noi în această reformă si să eficientizăm cheltuirea banului public, astfel încât să punem capăt practic dezmăţului din Consiliul de administraţie al companiilor de stat, dacă nu o vor face înseamnă că îşi doresc în continuare ca pilele, rudele politice şi aşa mai departe practic să se înfructe de acolo în detrimentul pensionarilor, copiiilor şi a salariaţilor”, a mai spus Marius Budăi

Fostul ministru a argumentat depunerea proiectului de lege explicând că discursul lui Emil Boc din 2010 cu „nu am bani” se întoarce tot mai mult la actuala guvernare. 

El a mai spus că partidul său se va lupta cu toate posibilităţile legale ca modificarea alocaţiilor copiiilor să se întâmple. 

PSD  a mai anunţat un proiect de lege ce propune majorarea alocaţiilor. Conform proiectului de lege ce va fi depus de PSD, alocaţiile vor creşte imediat după adoptare de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilităţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite