Bode, despre interzicerea cumulului pensie-salariu: Irina Alexe va trebui să renunţe la pensie sau salariu când legea va fi publicată în Monitorul Oficial

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul de Interne, Lucian BodeFOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ministrul de Interne, Lucian BodeFOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Internelor, Lucian Bode, a declarat  că în momentul în care legea privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul va fi publicată în Monitorul Oficial, beneficiarii amândurora vor trebui să aleagă cu care vor rămâne, acesta fiind şi cazul secretarului de stat Irina Alexe, devenită cunoscută mai ales pentru faptul că a devenit pensionară la 42 de ani.

„„În momentul în care legea va fi publicată în Monitorul Oficial, doamna secretar de stat, Irina Alexe, va renunţa fie la pensie, fie la salariu”, a declarat Lucian Bode, întrebat ce se va întâmpla cu pensionarii speciali din Ministerul Afacerilor Interne. 

Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a ieşit la pensie la 42 de ani, după o carieră de peste 20 de ani în MAI. În prezent, Alexe încasează şi salariul de secretar de stat, dar şi o pensie de aproape 14.000 de lei. 

Nu este singurul caz de secretar de stat din MAI care beneficiază de pensie, dar şi de salariu. Aurelian Păduraru este unul dintre secretarii de stat pensionaţi în urmă cu doi ani din MAI, care acum a fost numit într-o funcţie publică. 

În ceea ce priveşte legea care interzice cumularea pensiei cu salariul, în acest moment Guvernul e încă în perioada de pregătirea a acesteia, fiind adoptată doar în primă lectură.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite