Boc, despre USR PLUS: După ce s-au înfiinţat ca partid anti-PSD, să votezi cot la cot cu PSD moţiunea e autodesfiinţare

Boc, despre USR PLUS: După ce s-au înfiinţat ca partid anti-PSD, să votezi cot la cot cu PSD moţiunea e autodesfiinţare

Emil Boc FOTO Arhivă

Primarul Municipiului Clu-Napoca a lansat un apel la calm şi responsabilitate din partea Coaliţiei, în contextul în care a izbucnit un scandal în Coaliţia de guvernare, după ce premierul a dorit completarea ordinii de zi din şedinţa de Guvern cu aprobarea proiectului Anghel Saligny. Primarul a declarat la Digi24 că USRPLUS s-ar autodesfiinţa în cazul în care ar vota o moţiune a PSD.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce s-au înfiinţat ca partid anti-PSD, să votezi cot la cot cu PSD moţiunea e autodesfiinţare. Să verifice îndeplinirea condiţiilor legale pentru adoptare, să modifice, să actualizeze.şi după aceea să îl promoveze pentru România. Nu pentru PNL, nu pentru USR, nu pentru UDMR, ci pentru modernizarea ţării. Ne plângem că românii pleacă din ţară. Păi, când nu avem nici această infrastrutură minimală, cum să le cerem să stea acasă? Este o chestiune de bun-simţ să modernizăm acest spaţiu rural, atât de drag nouă în declaraţii politice, dar trebuie să ne fie drag şi în fapte„, a declarat primarul Cluj-Napoca.

El a lansat un apel la „calm şi responsabilitate în Coaliţie. Am condus coaliţii la fel de grele sau mai grele şi e nevoie să respirăm puţin, şi după aceea să luam decizia corectă.Fac apel la USR să pună românii pe primul loc şi nu congresul intern USR, sau alte cancanuri ca prioritate. România are nevoie de decizii rapide, să nu pierdem bani, iar dacă ne vom certa... Când doi se bat al treilea câştigă. Şi ăla e PSD. Aşteaptă să vadă că această Coaliţie, ultima speranţă, eşuează”, a declarat el la Digi24.

Potrivit primarului de municipiu, „proiectul acesta chiar nu are o conotaţie politică directă. Proiectul se adresează românilor, primarilor de toate culorile politice. Pesediştii sunt cei mai avantajaţi, că au cei mai mulţi primari. Proiectul se adresează comunităţilor din mediul rural fără fonduri europene. Ajută toţi românii să aibă drumuri asfaltate, şcoli fără toalete în curte, să avem sisteme de canalizare. Ne dorim o Românie în care să trăieşti cu plăcere”.

Edilul spune că este convins „că în discuţiile din Coaliţie se găsesc soluţii. Şi azi să se adopte acest proiect care nu e nou, nu a apărut peste noapte. E discutat de 3 luni. Dacă punem România pe primul loc să prevaleze decizia înţeleaptă”.

„Acest proiect trebuie să meargă mai departe şi să fie aprobat. Premierul şi-a făcut datoria. În discuţiile cu liderii trebuie găsită şi soluţia politică şi tehnică de adoptare. Prin calm şi responsabilitate. Nu se poate lucra în regim de ultimatum! Nu putem face politica viitorului cu politica trecutului”, a mai transmis el, potrivit sursei citate. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările