Băsescu, despre rezultate: „Noi sperăm, avem obligaţia şi dreptul să sperăm”. Ce spune despre demisia lui Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rezultate EXIT POLL la sediul PMP Traian Basescu FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca
Rezultate EXIT POLL la sediul PMP Traian Basescu FOTO Inquam Photos / Alexandru Busca

Traian Băsescu continuă să spere în capacitatea PMP de a trece pragul electoral şi de a intra în viitoarea coaliţie de guvernare. Fostul preşedinte a găsit o explicaţie şi pentru rezultatele alegerilor: „măsurile incorecte şi uneori fără logică” luate de guvern în lupta cu pandemia.

„Cert este că până în ultima clipă, până la anunţarea rezultatului final, noi sperăm, avem obligaţia şi dreptul să sperăm”, a declarat Traian Băsescu, la Digi24, atunci când a fost întrebat de şansele partidului său de a intra în Parlament. 

Conform ultimelor rezultatele parţiale oficiale transmise la ora 21.00 de către Biroul Electoral Central, PMP a obţinut 263.688 de voturi (4,68) la Camera Deputaţilor şi 271.249 de voturi (4,81%) la Senat. Rezultatele sunt obţinute în urma centralizării proceselor verbale din 18.855 secţii de votare, reprezentând 96,43 % din totalul de 19.553 de secţii de votare. În consecinţă, pare tot mai greu ca PMP să reuşească să atingă pragul de 5% necesar pentru intrarea în Parlament.

Întrebat despre şansa ca partidul său să intre la guvernare în eventualitatea în care va reuşi, totuşi, să îndeplinească pragul electoral, Băsescu a declarat că „există o probabilitate”, dar există şi posibilitatea ca USR PlUS să nu fie de acord cu intrarea PMP într-o eventuală coaliţie.

„Probabil că în interiorul dorinţei de a se realiza o majoritate de dreapta, preşedintele Iohannis şi PNL au luat decizia de a crea acest câmp de negociere prin abandonul prematur, zic eu, al premierului Ludovic Orban”, a declarat Băsescu despre demisia lui Ludovic Orban.

Băsescu a explicat că pericolul de infectare resimţit de mulţi oameni este ceea ce explică prezenţa slabă la vot a românilor, dar şi faptul că nu a existat o polarizare semnificativă pe scena politică.

„Măsurile astea, incorecte şi uneori fără logică au fost taxate. De asemenea, nu am dubii că modul cum a fost tratată problema bisericii, problema pelerinajelor, a avut impact, pentru că sunt mulţi români în situaţii dificile şi mă refer la starea de sănătate. În momente de astea grele omul fuge la biserică, iar biserica a demonstrat şi la Sfânta Parascheva şi la Sfântul Dimitrie şi la Peştera Sfântului Andrei că este un excelent organizator, nu a putut nimeni să le reproşeze nimic”, a mai spus Băsescu, întrebat despre motivele rezultatelor alegerilor parlamentare.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite