Barna, întrebat dacă lupta internă din PNL afectează activitatea Guvernului: O afectează, pentru că multe dintre reformele propuse au fost amânate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu, Dan Barna, Kelemen Hunor / FOTO Inquam Photos / George Călin
Florin Cîţu, Dan Barna, Kelemen Hunor / FOTO Inquam Photos / George Călin

Vicepremierul Dan Barna crede că lupta internă din cadrul Partidului Naţional Liberal afectează activitatea Guvernului deoarece multe dintre reformele propuse au fost amânate după Congresul liberalilor, dând ca exemplu pensiile speciale ale primarilor.

Dan Barna a fost întrebat, vineri, dacă afectează lupta internă din PNL activitatea Guvernului.

"O afectează în sensul că multe dintre reformele pe care ni le-am propus în această primă parte au fost amânate după Congresul PNL, cel mai bun exemplu sunt pensiile speciale ale primarilor, despre care s-a spus foarte clar până după Congres acest subiect nu va putea fi discutat din punct de vedere al partenerului de coaliţie. Este un exemplu de situaţie care afectează nişte măsuri pe care le-au asumat în programul de guvernare”, a explicat Dan Barna.

Întrebat cum i se pare faptul că primarii PNL fac coadă la Guvern pentru a vorbi cu premierul despre rectificare, vicepremierul a răspuns: "În perioadele de rectificare sunt solicitări şi sunt doleanţe din partea primarilor, colegilor de cabinet, este un lucru firesc pentru că se discută despre bani. Dincolo de asta, este un alt subiect important pentru care trebuie să trecem cât mai repede peste acest super septembrie în care toate cele trei partide au congres, şi UDMR, şi PNL, şi USR-PLUS, şi să ne întoarcem apoi pe ceea ce înseamnă programul de guvernare”.

Citeşte şi Ghinea a găsit „principala sursă de tensiune din coaliţie”: congresul PNL. „Să se termine odată coşmarul acesta”

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite