Barna, acuzaţii la adresa lui Florin Cîţu: Oricât se va strădui DLAF, instituţie aflată în subordinea premierului, Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS

Barna, acuzaţii la adresa lui Florin Cîţu: Oricât se va strădui DLAF, instituţie aflată în subordinea premierului, Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS

Dan Barna FOTO Inquam Photos / George Calin

Fostul vicepremier Dan Barna lansează acuzaţii grave la adresa premierului, afirmând că„oricât se va strădui” instituţia aflată în subordinea premierului să segmenteze verificarea activităţii sale pentru a plasa „ştiri negative” în momente politice sau electorale importante, având în vedere contextul cursei interne pentru conducerea USR PLUS, şeful Executivului nu va recâştiga sprijinul USR PLUS pentru continuarea guvernării în forma actuală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Oricât se va strădui DLAF, o instituţie aflată în subordinea premierului, să taie în segmente verificarea activităţii mele pentru a plasa ştiri negative la fiecare moment politic sau electoral important, premierul Cîţu tot nu va recâştiga sprijinul USR PLUS”, transmite Dan Barrna pe Facebook. 
 
El a explicat în contextul sesizării DLAF: „am cerut în mod repetat, încă de acum trei ani, ca orice dosar să fie procesat şi trimis la DNA astfel încât să fie lămurite toate chestiunile asupra cărora există semne de întrebare. Până acum, s-a confirmat că am avut dreptate de fiecare dată când am zis că nu am nimic de ascuns şi nimic de care să mă tem.
 
Fostul vice premier a mai adăugat că >>la singura interacţiune avută direct cu cei de la DLAF, în 11 martie, când am răspuns la solicitarea de clarificări, mi-au transmis că încheiaseră verificările şi vor trimite la DNA constatările. Le-am cerut şi eu sa facă lucrul acesta pentru a încheia această poveste fără sfârşit. Au comunicat şi public acest lucru ca „s-a trimis la DNA”<<. 
 
Liderul a mai scris că DLAF „a pus deoparte” o parte a verificării iniţiale pentru „zile negre”, în contextul în care Guvernul Cîţu este ameninţat în Parlament de două moţiuni de cenzură. 
 
>>Astăzi aflu şi eu din presă că DLAF a păstrat, a pus deoparte, o bucată din verificarea iniţială, pentru zile negre şi nevoi urgente de comunicare negativă, ca să se mai poată genera încă o ştire de genul „s-a trimis la DNA ceva cu Barna”. Asta se întâmpla azi când avem în linie dreaptă o moţiune care va confirma că actualul premier nu mai are sustinere. Nu este nimic nou, nu e nimic diferit de ceea ce era şi ce am clarificat deja de luni de zile. Este doar un film în permanentă reluare la câteva luni pe care îl tot vedem împreună de trei ani. Între timp în iunie anul acesta DNA a clasat dosarul redeschis în campania electorală din 2019, constatând că fapta nu există şi a răspuns în numeroase rânduri la întrebările presei că nu am nici un fel de calitate în niciunul dintre dosare<<. 
 
Copreşedintele USR PLUS mai transmite că „obiectivul nostru este rezolvarea rapidă a crizei politice şi revenirea la o guvernare stabilă şi eficientă. Ea este posibilă, însă fără Florin Cîţu. Actualul premier, coordonator al unei campanii de vaccinare eşuată, autor direct şi moral al crizei politice, trebuie să plece cât mai rapid. Pentru binele românilor şi al României”. 
 
Declaraţiile sale vin în contextul în care liderul candidează pentru un nou mandat la şefia USR PLUS împotriva copreşedintelui Dacian Cioloş. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările