AUR vrea formarea unui „pol conservator” în România. Partidele de buzunar cu care poartă discuţii, promovate de propaganda rusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Târziu şi George Simion FOTO Inquam Photos
Claudiu Târziu şi George Simion FOTO Inquam Photos

AUR a început discuţiile pentru crearea unui „pol conservator”, invitând mai multe partide la discuţii, acestea fiind formaţiuni care sunt promovate mai ales de Sputnik, agenţia de stat a Kremlinului. Copreşedintele formaţiunii, Claudiu Târziu, a precizat pentru „Adevărul” că AUR doreşte să ofere românilor o alianţă de dreapta care să poată pune în aplicare un program de dreapta.

Preşedintele AUR, George Simion, a declarat că AUR a iniţiat discuţii cu Partidul Alternativa Dreaptă (partid format după fuziunea dintre M10 şi Forţa Moldova), PNŢCD, Alianţa Creştin Democrată şi Coaliţia pentru Naţiune (partid condus de Dan Chitic) pentru formarea unui pol conservator.  Precizările au fost făcute pentru Digi24, după ce liderul PMP, Cristian Diaconescu, anunţae că a fost contactat de George Simion pentru formarea unui „pol conservator”. 

Reprezentanţii Coaliţiei pentru Naţiune, PNŢCD (un partid care nu mai are aproape nimic în comun cu formaţiunea istorică) sau AUR sunt promovaţi constant de proaganda rusă, mai ales prin intermediul agenţiei Sputnik, fiind foarte dese ştirile despre Dan Chitic, Chris Terheş sau George Simion.  

Contactat de „Adevărul”, copreşedintele formaţiunii, Claudiu Târziu, a subliniat faptul că în România „nu a existat o alianţă sau un partid de dreapta realmente la putere în ultimii 32 de ani. Noi vrem să oferim românilor această opţiune electorală. Considerăm că stânga este vinovată pentru dezastrul care se află în România, inclusiv stânga mascată în dreapta, de tipul PNL sau USR şi de aceea invităm partidele cu care credem că avem anumite ucruri în comun şi pe care le considerăm de dreapta, la dialog pentru a identifica căi de colaborare şi de acţiune împreună”. 

Liderul a precizat că discuţiile nu au fost încă începute, ci doar a fost făcută o ofertă. „Am trimis o scrisoare invitându-le la dialog pentru a identifica obicetive comune, moduri de acţiune comune, în ideea că vrem să coagulăm un pol conservator, un pol al partidelor de dreapta care să se constituie la un moment dat, dacă vom găsi căile de colaborare şi de comunicare, într-o alternativă de dreapta la guvernare pentru următorul ciclu electoral”, a declarat Claudiu Târziu pentru „Adevărul”.

Potrivit informaţiilor „Adevărul” din grupul lui Ludovic Orban, fostul lider al PNL nu vrea să poarte nicio discuţie cu AUR despre o posibilă colaborare. 

PMP ia distanţă

De asemenea, vicepreşedinta PMP a transmis pe Facebook că partidul din care face parte nu se va aşeza niciodată la masă „cu extremiştii”, „cu Rusia”. „Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiştii. Aleargă George Simion şi băieţii care au creat aurul ăsta fake să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european şi anti-NATO. De altfel, dl Dâncu de la PSD ne povestea acum câteva luni că trebuie ajutaţi amicii lui Simion să devină frecventabili. Nimic pro Rusia nu e frecventabil. Nimic promovat de Sputnik nu e frecventabil. Aşa că facţiunile din cele mai mari partide ale României care îl ţin pe băiatul ăsta pe pista de alergare acţionează contra României”, a scris vicepreşedinta PMP pe Facebook.

Ioana Constantin mai scrie că este „sigură că sunt mulţi oameni de bună credinţă acolo, oameni care nu ştiu că au girat un partid pro-Rusia cum România nu a avut niciodată în aceşti 30 de ani, oameni care nu au ştiut că fermele de trolli de pe Facebook au ros din adevăr şi au vomitat propagandă tradusă de pe site-urile ruseşti”, însă „anarhia nu înseamnă patriotism, să te tăvăleşti pe la graniţă nu înseamnă că îţi iubeşti ţara. Interdicţia lui Simion de a intra în Basarabia n-a fost ridicată nici de conducerea pro-europeană. Asta arată cine e de fapt Simion şi cine e partiduletul acesta de laborator pe care îl conduce. Un partid care a avut tupeul să propună un premier admirator al lui Putin - Călin Georgescu”. „Cu extremiştii, niciodată la aceeaşi masă! Cu Rusia, niciodată la aceeaşi masă”, conchide vicepreşedinta PMP.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite