AUR, scandal în Parlament pe tema Certificatului Verde. Iniţiativa legislativă ar putea ajunge mâine în plenul Senatului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
george simion foto inquam photos george calin
george simion foto inquam photos george calin

Copreşedintele AUR a făcut scandal în Parlament întrerupând Comisia pentru Sănătate a Senatului şi cea Juridică, pe tema proiectului de lege ce propune introducerea Certificatului Verde pentru anumite categorii profesionale.

Un videoclip publicat de copreşedintele AUR îl arată pe acesta intrând peste membrii comisiei de sănătate din Senat.  

Contactată de „Adevărul”, vicepreşedinta Comisiei Juridice, Simona Spătaru a declarat că proiectul de lege privind stabilirea unor masuri în domeniul sanitar, pe perioada starii de alertă, pentru personalul din cadrul unor unitati publice si private ar putea ajunge mâine la vot în plen.

VIDEO George Simion a transmis live incidentul

Într-un alt videoclip publicat, George Simion şi Daniel Fenechiu se acuză reciproc.

„Vreţi să impuneţi Certidicatul Verde pentru milioane de români, fără ca asta să se desfăşoare într-o dezbatere”, l-a acuzat George Simion pe Fenechiu.

În replică, Fenechiu a explicat că „a fost o discuţie pe nişte propuneri, pe care am avut-o cu nişte colegi în vederea armonizării unui punct de vedere pentru şedinţa care urmează să aibă loc”. Parlamentarul a explicat că AUR a fost reprezentat în discuţie, completând că „este o măscărie, o chestiune care încalcă regulile fundamentale”, ce face liderul AUR.

VIDEO Conflict între George Simion şi Daniel Fenechiu

Potrivit vicepreşedintei Comisie Juridice, cele două comisii au o şedinţă comună în seara aceasta pentru a da raport pe proiectul de lege, iar mâine legea ar urma să fie supusă la vot în Senat.

George Simion spune că AUR refuză impunerea Certificatului Verde pentru medici şi profesori.

Şi PSD a transmis că nu susţine proiectul de lege. Liderul deputaţilor Alfred Simonis a explicat marţi, la Digi 24 că „una este sa fii impotriva Certificatului Verde la modul general, una să te impui testării”, argumentând că „riscăm ca medicii să se retragă în concedii”. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite