Alianţa USR PLUS Bucureşti şi-a desemnat candidaţii pentru alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegerile parlamentare sunt programate în ultima lună din acest an
Alegerile parlamentare sunt programate în ultima lună din acest an

Sâmbătă, 10 octombrie 2020, în cadrul Conferinţei Municipale USR PLUS Bucureşti organizate în sistem online, delegaţii desemnaţi de cele două filiale ale Alianţei USR PLUS din Bucureşti au votat candidaţii pentru Camera Deputaţilor şi Senat, potrivit unui comunicat USR.

Potrivit sursei mai sus citate, pe cele două liste, pentru Senat şi Camera Deputaţilor, se regăsesc atât  parlamentari din actuala legislatură, cât şi oameni noi cu experienţă în mediul privat şi în societatea civilă. 

Procesul de desemnare a candidaţilor comuni a fost primul în care membrii celor două partide şi-au ales candidaţii comuni. Organizatorii au asigurat atât transparenţa procesului, cât şi respectarea întocmai a protocolului de fuziune între cele două partide. 

„Cu alegerile parlamentare ajungem într-un punct crucial al efortului pe care l-am început împreună în 2019, odată cu alegerile pentru Parlamentul European. Avem ocazia să rupem încă o dată tradiţia votării răului celui mai mic odată cu aceste alegeri. După ce românii au schimbat conducerea coruptă şi închistată în trecut a marilor oraşe, este timpul pentru o schimbare profundă în Parlamentul României, acolo unde se decide direct viitorul întregii Românii“, a declarat Vlad Voiculescu, preşedintele PLUS Bucureşti.

„O Românie fără hoţie“ în interesul cetăţenilor nu e doar un slogan, ci pentru viitorii parlamentari USR PLUS va fi modul de reprezentare în Parlamentul României. 

„Timp de patru ani am văzut cum legi cu dedicaţie pentru grupuri de interese au tot trecut prin parlament. Subvenţii ţintite, scheme de ajutor de stat special făcute pentru băieţi deştepţi, noi pensii speciale, măriri de pensii speciale, noi agenţii şi instituţii. Toate au trecut cu acceptul majorităţii. Cu această echipă vom pune capăt ideii de politicieni care nu visează decât cum să-şi crească puterea lor şi să o scadă pe cea a românilor. Mă bucur că am avut un proces comun de desemnare împreună cu PLUS, lucru care aduce cele două organizaţii mai aproape. De asemenea mă bucur că delegaţii l-au ales şi pe Cristian Seidler. Înainte de a fi un contra-candidat de-al meu la preşedinţia filialei, Cristi este un prieten şi un coleg alături de care am făcut o echipă grozavă în ultimii ani şi vom face şi de acum încolo“, a declarat Claudiu Năsui, preşedinte USR Bucureşti.

Candidaţii clasaţi primii pentru Senat 

1. Ştefan Pălărie

2.  Silvia Dinică

3.  Simona Spătaru

4.  Cristian Ghica

5.  Anca Dragu

6. Florina Presadă

7. Vlad Alexandrescu

8. Adina Săniuţă

9. Cezar Cobianu

10. Cosmin Niţu

Candidaţii clasaţi primii pentru Camera Deputaţilor

1. Claudiu Năsui

2.  Cristina Prună

3.  Oana Ţoiu

4. Cristian Seidler

5. Diana Buzoianu

6. Mihai Badea

7. Cătălin Teniţă

8. Tudor Pop

9. Diana Stoica

10. Alin Apostol

11. Denisa Neagu

12. Oana Marciana Ozmen

13.  Alexandru Dimitriu

14. Octavian Berceanu

Cine sunt candidaţii clasaţi pe primele locuri pentru Senat

Ştefan Pălărie deschide lista USR PLUS pentru Senat. Ştefan şi-a dedicat cea mai mare parte a vieţii profesionale domeniului educaţiei. A fondat şi condus aproape 10 ani Şcoala de Valori - un ONG educaţional premiat în România şi la nivel european pentru inovaţie şi impact în educaţie, care a oferit pentru zeci de mii de liceeni din România programe internaţionale de învăţare. A participat în task-force-urile de educaţie ale Romanian Business Leaders şi Coaliţia pentru Dezvoltarea României unde, alături de alţi specialişti, a analizat sisteme educaţionale din străinătate şi a elaborat propuneri de modificare legislativă în România. Ştefan a absolvit Facultatea de Cibernetică de la ASE şi programul de Executive MBA al Maastricht School of Management din Bucureşti.

Silvia Dinică este senator USR, membru în comisiile economice şi de IT ale Senatului. Iniţiatoare a mai multe proiecte legislative pentru combaterea sărăciei energetice, în domeniul educaţiei şi al asistenţei sociale. Silvia a avut numeroase poziţii publice împotriva politizării autorităţilor de reglementare şi a companiilor de stat, primul parlamentar român autor al unei rezoluţii la Uniunea Interparlamentară, organizaţie internaţională de prestigiu, în care sunt reprezentate cvasitotalitatea ţărilor lumii şi membră fondatoare a grupului parlamentar al OECD Pentru Inteligenta Artificiala.

A fost responsabil din partea Biroului Municipal al USR Bucureşti pentru recent încheiată Campanie de alegeri locale pe Bucureşti şi a coordonat campania alegerilor europarlamentare 2019 în Sectorul 6.

Simona E. Spătaru este de profesie avocat în Baroul Bucureşti, cu specializare în drept administrativ şi achiziţii publice. Studiile de doctorat începute la Universitatea Babes-Bolyai au fost întrerupte pe perioada construirii filialei Plus din Sectorul 4 care a necesitat atenţia completă. În toate campaniile electorale coordonate în ultimii doi ani a obţinut cu echipa rezultate foarte bune. În urma candidaturii la primăria Sectorului 4 rezultatele au confirmat un procent de 30% din voturi şi s-a obţinut majoritatea în consiliul local.

Cristian Ghica este senator USR, iniţiator al legii pentru scoaterea ştampilei din administraţia publică, lege promulgată în octombrie 2019 şi iniţiator al proiectului de lege pentru digitalizarea administraţiei, care a trecut de Senat şi se află în comisii la Camera Deputaţilor.

Anca Dragu este economist, cu o vastă experienţă la nivelul unor instituţii prestigioase, naţionale şi internaţionale, precum Banca Naţională a României, Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană (DG ECFIN), precum şi în sectorul privat. În perioada noiembrie 2015 – ianuarie 2017 a fost Ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Cioloş. A studiat în ţară şi în străinătate, la Academia de Studii Economice, SNSPA, George Washington University, Joint Vienna Institute, CERGE – Praga, IMF Institute.

Florina Presadă este senator USR, membru în Comisia de muncă şi administraţie. În ultimii patru ani în Parlament a luptat contra pensiilor speciale şi s-a opus politizării administraţiei publice prin adoptarea Codului Administrativ. De asemenea, a propus modificări la legile electorale pentru o reprezentarea mai bună a romanilor.

Vlad Alexandrescu este senator USR. A pus pe agenda publică problema copiilor instituţionalizaţi, iniţiator al proiectului de lege ce asigură o situaţie transparentă a tezelor de doctorat, accesibile în format digital.

Adina Săniuţă este antreprenor şi doctor în economie, specializarea Marketing. Simultan cu rolul de cadru didactic universitar, se implică în societate şi prin ONG-urile în care e membru fondator: unul pentru împăduriri în zonele cu risc mare de deşertificare şi unul care dezvoltă proiecte educaţionale.

Cezar Cobianu este consultant în sisteme informatice, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Universitatea Bucureşti şi SNSPA. Are experienţă în sisteme informatice şi de control pentru sectorul public şi sectorul privat ca instrumente de dezvoltare organizaţională pentru performanţă.

Cosmin Mădălin Niţu are o experienţă de peste 15 de ani ca project manager, consultant şi dezvoltator de proiecte educaţionale. A început cu rolul de reprezentant al intereselor studenţilor ajungând să implementeze proiectul Săptămâna Bologna în Universităţi, prima campanie publică naţională dedicată conştientizării şi soluţionării problemelor specifice legate de implementarea Procesului Bologna în universităţile din România. A continuat apoi ca expert în atragerea şi administrarea de fonduri europene privind implementarea formelor alternative de educare şi recalificare a populaţiei adulte din România. Timp de 4 ani a lucrat în Marea Britanie în London Business Hub. 

Cine sunt candidaţii pentru Camera Deputaţilor

Claudiu Năsui deschide lista USR PLUS pentru Camera Deputaţilor. Claudiu este coautorul şi promotorul majorităţii legilor USR de debirocratizare şi transparentizare deja promulgate. În parlament s-a luptat împotriva pensiilor speciale şi pentru eliminarea privilegiilor bugetarilor de lux. Interesul lui Claudiu pentru transparenţă, economie şi dreptul oamenilor de a alege nu a început odată cu politica. Cu mult înainte. A fondat ONG-ul Societatea pentru Libertate Individuală, asociaţie dedicată promovării libertăţii economice şi sociale, prin care a derulat mai multe proiecte finanţate exclusiv din fonduri private, cum ar fi Economy Works sau Open Budget. În USR a introdus platforma de transparenţă completă a cheltuielilor şi a adaptat Open Budget pentru primăria Bucureşti şi cele 6 sectoare. Claudiu a absolvit universitatea Paris Dauphine, un master în finanţe la Universitatea Bocconi şi deţine calificarea CFA, fiind primul parlamentar român cu aceasta în comisia pentru buget, finanţe şi bănci. Susţine debirocratizarea, dreptul tuturor românilor de a alege în privinţa educaţiei şi sănătăţii, transparentizarea statului şi neimpozitarea salariului minim.

Cristina Prună este deputat în Comisia pentru industrii şi servicii şi vicepreşedinte USR. În ultimii patru ani, în Parlament, a fost o voce în ceea ce priveşte promovarea unor proiecte mari care ţin de industrie şi securitatea energetică a României. De asemenea, a reuşit să treacă proiecte în sprijinul mediului de afaceri privind eliminarea birocraţiei, restricţiilor care îi încurcau pe cei care doreau să-şi înfiinţeze o firmă şi a costurilor inutile impuse de stat micilor antreprenori.

Oana Ţoiu are experienţă la nivel de conducere atât într-un ONG (Social Innovation Solutions), cât şi într-un incubator de startup-uri (Future Makers) şi în guvern (Secretar de Stat în Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Cioloş). Oana a fost între cei care au pus baza partidului PLUS în Bucureşti. În 2012 a primit un premiu de la Comisia Europeană pentru inovaţie în incluziune în muncă. Oana apare pe lista Foreign Policy între cei 100 de oameni care schimbă România, iar în 2018 a fost recunoscută de World Economic Forum între cei 6 tineri care schimbă lumea.

Cristian Seidler este deputatul USR, membru în comisia de muncă a Camerei Deputaţilor, care a iniţiat legea de abrogare a pensiilor speciale ale parlamentarilor şi a obţinut, prin lege, publicarea de două ori pe ani a tuturor veniturilor salariale ale angajaţilor la stat. Prin amendamentele iniţiate de Cristian Seidler la legea bugetului de stat, s-au alocat fonduri pentru evaluarea seismică a clădirilor unităţilor de învăţământ şi pentru construcţia de grupuri sanitare în clădirile şcolilor care nu au asemenea dotări. Cristian este unul dintre principalii comunicatori publici ai USR PLUS.

Diana Buzoianu este avocat în Baroul Bucureşti şi a pus bazele echipei PLUS Sector 1. Sub conducerea ei 9 membri ai filialei au devenit consilieri locali în Primăria Sectorului 1 după alegerile locale din 27 septembrie. A înfiinţat şi condus filiala NILS (The Network for International Law Students) din România, apoi a intrat în board-ul internaţional NILS, de unde a contribuit la înfiinţarea de filiale în India, Grecia, SUA, Portugalia etc.

Mihai Badea este avocat în Baroul Bucureşti şi consilier parlamentar al Grupului USR din Camera Deputaţilor. S-a alăturat Filialei USR Sector 1 în anul 2016, iar 2 ani mai târziu a devenit Preşedinte al Comitetului de Iniţiativă "Fără Penali în Funcţii Publice", în calitate de autor al propunerii legislative şi coordonator juridic al proiectului. La Parlament a redactat sau co-redactat peste 60 de propuneri legislative, dintre care unele care au fost promulgate legi, precum şi peste 70 de sesizări la Curtea Constituţională, majoritatea admise. A reprezentat USR şi Alianţa USR PLUS în 3 Birouri Electorale Centrale şi în două Birouri Electorale ale Sectorului 1. Este membru în Comisia de Politici Publice a Alianţei USR PLUS şi coordonator al Programului de Revizuire a Constituţiei, respectiv co-coordonator al Capitolului Justiţie din Programul de Guvernare. Candidează pentru Camera Deputaţilor având ca obiective 3 proiecte politice majore: Reforma Constituţională, Reforma Justiţiei şi Codificarea Legilor Electorale.

Cătălin Teniţă este antreprenor în mediul digital de aproape 20 de ani. A lansat proiecte de media digitală (PROTV, Adevărul, Realitatea), comunităţi digitale (Gustos.ro, TPU.ro), servicii B2B (Zelist Monitor, BRAT) cu sute de mii de utilizatori zilnic şi volume mari de date. În 2016 a fondat Geeks For Democracy - grupul civic care a organizat observatorii prin FiecareVot într-o coaliţie de asociaţii, zeci de proteste creative, Fondul pentru Democraţie, Cumpărături la uşa ta, Nu arunca chiştoace!, marşurile memoriale “22 decembrie” din ultimii doi ani.

Tudor Pop este membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor. În cei patru ani de activitate parlamentară, a contribuit la crearea unui cadru favorabil marilor schimbări din sănătate. Un cadru care pune accent pe limitarea fraudelor din Sănătate, pe creşterea oportunităţilor de profesionalizare, pe relaţia pacient – medic, pe acces echitabil la servicii de sănătate, transparenţă, pe etică şi integritate profesională, pe curăţenia morală şi materială. Proiectele de lege promulgate sau aflate pe circuitul parlamentar sunt corelate şi cu programul de guvernare USRPLUS: Caravana cu Medici, Accesul asiguraţilor la decontările efectuate în numele lor, Finanţarea Medicinei de Familie, Stop Nosocomiale, sunt doar o parte dintre ele. 

Diana Stoica e specializată în Drept Internaţional Public şi a avut o implicare semnificativă în mediul neguvernamental şi guvernamental. A făcut parte din echipa care a transformat în lege pentru prima dată în România un proiectul socio-educaţional derulat de un ONG: «Fiecare copil în grădiniţă». A fost consilierul Ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în timpul Guvernului Cioloş şi a coordonat elaborarea Planului de Resuscitare a Sistemului de Transfuzii. A co-fondat Donorium, proiectul care îşi propune să rezolve criza de sânge din România. În 2 ani de la lansare, peste 40.000 de donatori s-au alăturat comunităţii. În mandatul său de deputat îşi propune să continue reforma din sănătate, începută în 2016. 

Alin Apostol are 43 de ani şi este dezvoltator software şi antreprenor. A intrat în USR în 2016 şi s-a implicat imediat în activitatea politică a partidului. A coordonat mai multe campanii electorale: 2016 - responsabil zonal al campaniei locale, 2017 - coordonator al campaniei naţionale USR E Vocea Ta, 2018 - membru în echipa de coordonare a campaniei Fără Penali în Funcţii Publice, 2019 - coordonator la sectorul 2 al campaniei europarlamentare (40%), 2019 - membru în echipa de coordonare a campaniei sectoriale pentru alegerile prezidenţiale, 2020 - coordonator al campaniei locale pe Bucureşti (27% -CGMB şi 43% - Nicuşor Dan). Vrea să continue lupta începută de noi toţi în Parlament. Vrea să reprezinte cetăţenii şi să ştie că a făcut tot ce ţine de el pentru a merge înainte şi niciodată înapoi.

Denisa Neagu are 34 de ani şi este de profesie inginer cu master la Politehnica Bucureşti şi Universitatea Compiegne, Franţa. Are 10 ani experienţă de muncă în mediul privat şi de 4 ani este Project Manager într-o multinaţională. Este membru USR din 2016 şi a fost implicată în toate evenimentele importante din viaţa partidului. Când va ajunge în Parlament, îşi doreşte să facă parte din comisia de Industrii şi Servicii şi din comisia pentru Învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport.

Oana Ozmen este avocat cu experienţă de peste 15 ani în domeniul dreptului comercial, consultanţă şi afaceri, dreptul muncii şi reorganizarea judiciară. Membru USR din iulie 2016,a participat activ la construcţia USR, deţinând funcţia de membru în cadrul Biroului Local Sector 3, în perioada 2017-2019. Din anul 2019 şi până în prezent este Preşedintele Comisiei Local de Arbitraj USR S3 şi Preşedintele Comsiei Muncipale de Arbitraj Bucureşti, din august 2020 .

Alexandru Dimitriu e avocat, doctor în drept şi cadru universitar la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti. A reprezentat PLUS în toate litigiile ulterioare înfiinţării partidului, inclusiv în cel în care s-a contestat Alianţa pentru europarlamentare, în cadrul căruia a câştigat contestaţia împotriva deciziei BEC. S-a dedicat activităţii filialei PLUS Sector 5, a câştigat 3 dosare împotriva autorităţilor locale şi are pe rol alte 20 de litigii menite să oprească furtul din banii publici ai bucureştenilor.

Octavian Berceanu este consilier USR în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi a activat în perioada mandatului ca un consilier cu normă întreagă. În 4 ani a parcurs Bucureştiul şi reprezintă cu succes locuitorii. A salvat de la defrişare parţială parcurile Sticlarilor şi Pantelimon, a stopat tăieri ilegale în parcul Herăstrău şi pădurea Băneasa. Mai mult, a plantat o pădure urbană - Pădurea Bucureşti, pe 5.5 hectare şi 5500 de puieţi pe terenul PMB din Sectorul 6.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite