Începe epurarea PSD. Dăncilă a demis cinci secretari de stat ai ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calin Popescu Tariceanu - Congresul ALDE / MEDIAFAX FOTO
Calin Popescu Tariceanu - Congresul ALDE / MEDIAFAX FOTO

Viorica Dăncilă a semnat eliberarea din funcţie a mai multor secretari de stat ai ALDE, se arată într-o decizie publicată în Monitorul Oficial pe 9 septembrie. Premierul a semnat cererile de eliberare abia la două săptămâni de când acestea au fost formulate.

Astfel, potrivit deciziilor publicate în Monitorul Oficial, secretarii de stat eliberaţi, la cerere, sunt:

Marius Dumitraşcu (ALDE Gorj), secretar de stat la Ministerul Energiei.

Mihai Huzău (ALDE Satu Mare) secretar de stat la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.
Viorel Timotei Florentie Oprea-Stoian (ALDE Buzzău) secretar de stat la Ministerul Culturii.

Vasile Guşatu (membru ALDE) - Vicepreşedinte, secretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.
Cladiu-Sorin Roşu-Mareş (ALDE Bistriţa-Năsăud) de la Ministerul Agriculturii.

La finalul lunii trecute, ALDE a decis să iasă din guvernarea alături de PSD şi să facă alianţă cu Pro România pentru susţinerea candidatrii independente a lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale. Atunci, deşi majoritatea membrilor ALDE din Guvern au fost instruiţi să-şi dea demisia, o parte au rămas.

Astfel, Maria Magdalena Grigore, secretar de stat în MAE, Bogdan Mosii, sectretar general adjunct tot la Externe, Nicolae Nasta, secretar de stat în MApN şi Andreea Lambru, secretar general adjunct al Guvernului, nu vor să plece de la Putere, chiar dacă ALDE, partidul care le-a oferit funcţii, a ieşit de la guvernare, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Nici primarii ALDE nu vor să divorţeze de PSD pentru a nu rupe majorităţile pe plan local.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite