Un român din Spania a fost identificat de familie după 13 ani petrecuţi într-un congelator la morgă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Dumitru Ionescu, un român care a murit în Spania, este înmormântat după 13 ani petrecuţi în congelatorul Institutului de Medicină Legală din Valencia. Trupul neînsufleţit al bărbatul se odihneşte în sfârşit în cimitirul municipal al oraşului.

Cadavrul bărbatului a fost găsit pe 1 noiembrie 2007, într-o râpă din Moncada, de mai mulţi copii care se jucau în împrejurimi. Trupul era mutilat, dar legiştii au stabilit că bărbatul murise cu două luni mai devreme, din cauze naturale.

Familia i-a raportat dispariţia abia în anul 2019. Identitatea acestuia a fost descoperită în urma unui test ADN efectutat de specialişti cu ajutorul fiicei românului. Până atunci, autorităţile nu au putut identifica bărbatul.

În anul 2019, pe 7 noiembrie, familia a raportat dispariţia bărbatului. Rudele au fost notificate să efectueze un test genetic pentru a confirma identitatea decedatului, iar analizele genetice au confirmat asemănările între profilul fiicei şi al bărbatului găsit în 2007.

Prin urmare, la sfârşitul anului trecut s-a aflat că pe român îl cheamă Ionescu Dumitru, în vârstă de 53 de ani în momentul morţii sale.

Tribunalul din Moncada a dispus în 15 aprilie eliberarea unui certificat de deces pentru român, la mai bine de treisprezece ani de la moartea sa. Odată ce rămăşiţele au fost returnate familiei, Dumitru şi-a găsit odihna veşnică în cimitirul municipal din València, unde a fost înmormântat în cadrul unei ceremonii restrânse pe 23 aprilie, conform elperiodico.com.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite