Tudor Chirilă, la protestul din Piaţa Universităţii: Suntem conduşi de o femeie mai incompetentă decât Elena Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Călin
FOTO Inquam Photos / George Călin

Muzicianul Tudor Chirilă s-a alăturat şi el protestului de sâmbătă din Piaţa Universităţii din Capitală, unde a declarat că refuză să creadă că oamenii pot fi fericiţi „când văd că sunt conduşi de o femeie mai incompetentă decât Elena Ceauşescu”. Acesta a subliniat că va continua să protesteze „chiar dacă vor fi trei oameni”.

„Îmi pare rău că s-a pierdut acel momentum de la Ordonanţa 13. (...) Eu voi fi aici chiar dacă vor fi 3 oameni. Sper să nu ni se ia dreptul de a protesta. (...) Situaţia nu se poate remedia decât pe termen lung, dar trebuie să înceapă. O clasă politică curată este un prim pas. Nu avem chestia asta acum. Al doilea pas ar fi ca instituţiile să nu mai fie atât de politizate şi numirile în diverse posturi din ministere să nu se mai facă pe criterii politice”, a declarat Tudor Chirilă, citat de Hotnews.

Muzicianul a vorbit despre cazul Laurei Codruţa Koves, subliniind că refuză să creadă că oamenii sunt fericiţi sub conducerea guvernului Dăncilă, pe care Tudor Chirilă o cataloghează drept mai „incompetentă decât Elena Ceauşescu”.

„Mai e de comentat ce se întâmplă cu Codruţa Kovesi? Pare că e ţara lui Erdogan. (...) Mie îmi pare rău că oamenii nu se indignează mai mult. Probabil că multă lume e fericită. Poate multă lume e fericită cu felul în care se trăieşte acum în România. Trebuie să acceptăm asta. Eu refuz să cred că oamenii pot fi fericiţi când văd că sunt conduşi de o femeie mai incompetentă decât Elena Ceauşescu. S-a ajuns şi aici. (...) Avem o problemă foarte mare. Corupţia devine mai puţin importantă decât incompetenţa acum. Această ţară nu mai e guvernată, ţara noastră merge din inerţie. Nu o să vedem spitalele regionale prea curând, nu o să vedem autostrăzi”, a mai spus Tudor Chirilă.

Câteva sute de oameni au început să se strângă în Piaţa Universităţii din Capitală, unde se scandează „Jos Guvernul“, „România, stat european!“ sau „Marş afară, trădători de ţară!“. Printre alţii, în Piaţa Universităţii mai sunt prezenţi regizorul Stere Gulea, Tudor Chirilă şi mai mulţi membri USR, printre care fostul ministru Vlad Voiculescu. 

„Cred că ce se întâmplă în momentul acesta este poliţie politică în stare pură. Zilele astea ne arată că sunt dispuşi să facă orice pentru a opri pe oricine care deranjează. Astăzi este Laura Codruţa Kovesi, mâine poate fi oricare dintre noi”, a spus Vlad Voiculescu.

Vezi şi:

„Noapte albă în Piaţa Universităţii“: protest pentru apărarea Justiţiei

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite