Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei

Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei

Protest al taximetriştilor. FOTO Inquam Photos

Sute de taximetrişti protestează în Piaţa Constituţiei, aceştia cerând scoaterea în afara legii a Uber, Clever Taxi şi Taxify.

Ştiri pe aceeaşi temă

Taximetriştii care protestează în centrul Capitalei cer adoptarea unui proiect de modificare a Legii taximetriei prin care aplicaţiile prin care se comandă maşini, precum Clever Taxi, Taxify, dar şi Uber, vor putea fi operate doar de firmele de taximetrie. 
 
Scopul declarat al proiectului de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii taximetriei 38/2003 este acela de a reglementa aplicaţiile de ride-sharing.  „În ultimii ani, piaţa serviciilor destinate populaţiei, este într-o permanentă schimbare ca urmare a dezvoltării tehnicii şi tehnologiilor moderne, fiind în creştere utilizarea programelor de software, a aplicaţiilor web sau a aplicaţiilor mobile, în scopul satisfacerii nevoilor zilnice, este necesar ca şi piaţa serviciilor de taxi să fie adaptată noilor cerinţe.  Însă, prevederile actuale privind activitatea de dispecerat taxi permit prestarea în fapt, a acestei activităţi fără autorizaţiile prevăzute de lege, fiind dezvoltate aplicaţiile taxi, care funcţionează întocmai ca nişte dispecerate taxi. Datorită acestor aplicaţii taxi, concurenţa pe această piaţă este denaturată prin comercializarea acestor aplicaţii taxi, fără acordul transportatorilor autorizaţi de taxi şi/sau a dispeceratelor de taxi“, se arată în nota de fundamentare a proiectului. 
 
Nicuşor Dan, fost candidat la Primăria Capitalei, a venit să vorbească cu taximetriştii despre regulamentul care îi visează direct. Taximetriştii îi reproşează lui Nicuşor Dan că şoferii de Uber le fură clienţii şi locurile de parcare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: