STS se mişcă greu cu modernizarea 112, dar îşi ia telefoane şi laptopuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În plin scandal iscat de neputinţa Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) de a moderniza rapid dispeceratul 112 cu echipamente performante de tip Advanced Mobile Location (AML), care permit localizarea cu o precizie  de câţiva metri a celor care apelează la numărul de urgenţă, instituţia a lansat o licitaţie deschisă pentru achiziţia 3.000 de telefoane inteligente (smartphone-uri).

Contractul, cu o valoare estimată la peste 2,01 milioane de lei, va fi finanţat din fonduri bugetare. Preţul unitar pe aparat este de aproximativ 700 de lei. Totul după ce în luna mai, STS a mai lansat o licitaţie de peste 5,5 milioane de euro pentru achiziţia de laptop-uri şi desktop-uri. În ambele cazuri, STS spune că este nevoie de înlocuirea terminalelor defecte sau uzate. 

Contestaţiile

În tot acest timp, licitaţia organizată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) pentru modernizarea sistemului IT al numărului unic de urgenţă 112 cu soluţia AML, care ar fi permis şi salvarea ultimei victime a ucigaşului în serie Gheorghe Dincă, Alexandra Măceşanu, bate pasul pe loc după ce a ajuns pe masa Curţii de Apel Bucureşti, după mai multe contestaţii la CNSC şi o plângere penală la DNA. Un consorţiu de firme condus de Omnilogic (având în spate americanii de la Avaya), a căror ofertă a fost descalificată, a contestat în instanţă în data de 17 iulie rezultatele atribuirii contractului de peste 184,7 milioane de lei. În cadrul acestei licitaţii, câştigători au fost desemnaţi Orange România, care a depus ofertă în asociere cu francezii de la Atos Convergence Creators, şi având ca subcontractanţi pe: Felix Telecom, Atos Spain SA, Radcom şi Greensoft.

Te-ar putea interesa şi:

CTP, despre atitudinea şefului STS: „Dă-l în morţii mă-sii de cetăţean!“

O nouă dovadă de incompetenţă. Cât i-a luat unui poliţist din Caracal să apese pe un buton pentru localizarea victimei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite