Preot catolic, condamnat la 18 ani de închisoare pentru că a abuzat „sistematic şi oribil“ doi elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Abuzurile comise de Michael Higginbottom, acum în vârstă de 76 de ani, au avut loc în anii 1970 şi 1980. Acesta a profitat sexual de doi elevi adolescenţi cărora le preda, iar procurorul de caz a arătat şi că ”amândoi băieţii au fost ameninţaţi cu violenţă şi au primit lovituri de curea”, relatează The Independent.

Copiii au trecut separat prin calvarul abuzurilor preotului catolic, atunci când se aflau la Colegiul St. Joseph, o şcoală pentru elevi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 din Upholland, Lancashire.

Condamnându-l pe Higginbottom marţi, judecătorul Andrew Woolman i-a spus acestuia: ”Te-ai aflat în cele mai înalte poziţii de încredere în relaţia ta cu aceşti băieţi, pe care i-ai abuzat într-un mod absolut îngrozitor. Aceste acte au fost acompaniate, iar şi iar, de ameninţări sau de utilizare efectivă a violenţei sub pretextul unor pedepse şcolare normale”.

Preotul a fost găsit vinovat, iniţial, de Curtea din Liverpool în aprilie 2017, dar doar pentru acuzaţiile aduse doar de una dintre victime. Curtea de Apel a anulat condamnarea şi a ordonat rejudecarea cazului pentru că juraţii nu au avut acces la toate detaliile relevante ale acuzatorului, care fusese găsit vinovat de fraudă prin falsă reprezentare într-o altă speţă.

A doua victimă şi-a făcut publice acuzaţiile, conform cărora a fost abuzat de Higginbottom la mijlocul anilor 1980, după ce a văzut la televizor un reportaj despre procesul din 2017, spunând că imaginile i-au ”adus înapoi amintiri despre ce s-a întâmplat”.

Judecătorul a spus că ambele victime au fost afectate psihologic de ceea ce s-a întâmplat şi că încă se confruntă cu trăirile cauzate în prezent. ”Modul în care te-ai comportat i-a lăsat pe aceştia cu sentimente de ruşine şi vină, precum şi cu credinţa că nimeni nu i-ar fi crezut dacă s-ar fi plâns de ceea ce le făceai”, s-a pronunţat judecătorul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite