Soluţii tehnologice pentru poliţie, pompieri şi serviciile de urgenţă

Soluţii tehnologice pentru poliţie, pompieri şi serviciile de urgenţă

Poliţia va beneficia de noi soluţii tehnologice

Reprezentanţii companiei americane Motorola Solutions au prezentat, miercuri, la Bucureşti noi soluţii tehnologice destinate poliţiei, pompierilor şi serviciilor de urgenţă pentru misiuni critice, precum dezastrele naturale şi atacurile teroriste.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre noile tehnologii s-a numărat soluţia "Smart connected police officer", care dispune de o cameră performantă ataşată pe uniformă, de cele mai noi reţele TETRA şi dispozitive LTE, dar şi de tehnologii inovatoare bazate pe inteligenţă artificială, cum ar fi tehnologia de tip "voice-based bot", care "ascultă şi le răspunde" poliţiştilor aflaţi la datorie. Această tehnologie le permite agenţilor să rămână conectaţi cu centrul de comandă şi să beneficieze de o mai mare siguranţă şi eficienţă când sunt pe teren, potrivit Agerpres.
 
Totodată, a fost prezentat noul Centru de Management al Incidentelor, bazat pe realitate hibridă şi pe realitate augmentată, care combină mai multe dispozitive ce asigură conectivitatea şi siguranţa poliţiştilor şi a celor care intervin în situaţii de urgenţă. Această tehnologie previzionează un viitor în care informaţiile despre cei care intervin de urgenţă şi despre mediul în care acţionează vor fi colectate automat, la faţa locului. Pe baza unor modele 3D, locul în care se află echipele de intervenţie şi alţi oameni poate fi văzut imediat pe diagrame live şi prin intermediul unor fluxuri video. 
citeste totul despre: