România va primi 109 refugiaţi sirieni în următorii doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la anul, România va primi 109 refugiaţi sirieni, acum relocaţi temporar în Turcia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

„România va primi în această perioadă, 2018-2019, 109 refugiaţi de origine siriană, aflaţi provizoriu în Turcia. Această hotărâre este luată conform cotei de relocare stabilită prin deciziile Comitetului pentru relocarea refugiaţilor din România“, a precizat Nelu Barbu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Decizia a fost luată în sedinţa de Guvern de joi, când a fost adoptată o hotărâre cu privire la relocarea unor refugiaţi pe teritoriul României, în perioada 2018-2019. Astfel, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, în 2018 vor veni în ţara noastră 40 de sirieni, care se află acum în Turcia, iar în 2019 sunt aşteptaţi încă 69 de refugiaţi.  

„40 reprezintă cota anuală şi ceilalţi 29 sunt refugiaţi care nu au fost relocaţi, conform angajamentelor asumate anterior de ţara noastră, în perioada 2014 – 2015“, a explicat Barbu.

În vara lui 2017, ministrul de Externe român, Teodor Meleşcanu, menţiona că numărul refugiaţilor din România este relativ mic, însă ţara noastră îşi va onora obligaţiile ce îi revin ca stat memrbu al Uniunii Europene. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite