Reacţia dură a comisarului-şef Radu Gavriş după ce un poliţist care a deranjat patronii din Centrul Vechi a fost tras pe linie moartă

Reacţia dură a comisarului-şef Radu Gavriş după ce un poliţist care a deranjat patronii din Centrul Vechi a fost tras pe linie moartă

Comisarul şef Radu Gavriş a reacţionat dur după ce un ofiţer din subordinea sa a fost tras pe linie moartă

Comisarul-şef Radu Gavriş a reacţionat dur la decizia şefilor săi de a trage pe linie moartă un ofiţer din subordinea sa pentru „faptul că nu a dus la îndeplinire ordine ce frizau ilegalitatea şi că a ales să rămână onest şi fidel jurământului depus”. Reamintim că inclusiv Radu Gavriş a fost detaşat la Harghita fiind acuzat că a făcut publice imagini în care apăreau şefii Poliţiei la negocieri cu şefii clanului Duduianu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Comisarul Gavriş a reacţionat pe un grup de WhatsApp din care face parte şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, cel care a decis înlăturarea comisarului Cristian Ghica de la conducerea Poliţiei Centrul Vechi, deşi ofiţerul ocupase postul prin concurs.
 
„Domnule director general, în calitate de  ofiţer "detaşat" la Harghita, inclusiv cu semnătura dumneavoastră, nu pot să nu iau act şi atitudine faţă de modalitatea abuzivă în care vă folosiţi de acest instrument, detaşarea. Onoarea mea de om, nu doar de poliţist mă determină să vă cer, în scris, motivarea acestuia act, pe care îl consider abuziv, faţă de comisar şef de poliţie Ghica Cristian, şef prin concurs al Serviciului de Poliţie al Centrul Vechi. Din poziţia de prim adjunct şi coordonator al Poliţiei Sector 3, consider că vina acestui ofiţer este lipsa de obedienţă şi verticalitatea, faptul că nu a dus la îndeplinire ordine ce frizau ilegalitatea şi că a ales să rămână onest şi fidel jurământului depus.

Vă solicit în scris poziţia oficială, aşa cum în scris m-aţi citat, prin secţia de poliţie, atunci când mi-aţi întrerupt concediul de odihnă. În pofida dispoziţiei, prin care coordonez activitatea Poliţiei Sector 3, constat că actul decizional vă aparţine în totalitate, în condiţiile în care responsabilităţile cad în sarcina mea”, i-a transmis comisarul şef Radu Gavriş şefului Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.

Detaşarea lui Ghica
 
Şeful Poliţiei din Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica a fost detaşat adjunct la o secţie de poliţie din Capitală, el acuzând într-un mesaj intern, că de fapt este îndepărtat dintr-un ”punct fierbinte”, în care a realizat performanţa de a deranja pe toată lumea, şi din cauza refuzului de a executa dispoziţii ilegale şi de a pune poliţia la picioarele unor patroni. ”

În mesajul postat pe un grup de discuţii al poliţiştilor, Cristian Ghica afirmă că primeşte această ”promovare” deşi a refuzat-o în mod constant. 

„Se pare că cel puţin până la suspendarea unei dispoziţii ilegale, voi fi detasat să ocup funcţia de adjunct în cadrul unei secţii de poliţie. O „promovare" pe care am refuzat-o in mod constant, dar pe care, datorită meritelor,  o voi primi în ciuda voinţei mele. De fapt, termenul corect nu este "datorită", ci "din cauza"”, porecizează Ghica.
 
El afirmă că de fapt este detaşat ”din cauza refuzului de a executa dispoziţii ilegale, din cauza refuzului de a aşterne Poliţia la picioarele unor patroni care dau şpagă, din cauza încăpăţânării de a susţine poliţişti tineri, cinstiti, care au înţeles să îşi facă meseria aşa cum trebuie, fără  să facă diferente intre prietenii şefilor, politicieni, primari şi oameni obişnuiţi”.
 
Un alt motiv este opoziţia sa faţă de cei care cred că ”odată cu împuternicirea intr-o funcţie, cineva le-a oferit şi dreptul de a călca pe oameni, de a impune drept lege slugărnicia, ilegalitatea şi frica”.
 
El mai afirmă că a fost mutat din cauza nesupunerii sale faţă de ”ceea ce şefii hotărăsc în discuţii private (probabil tot la o biserică, noaptea) cu anumiţi patroni sau oameni politici”, din cauza acţiunilor absolut legale ale poliţiştilor cu care a făcut echipă la Serviciul de Poliţie pentru Centrul Vechi.
 
”Un grup de împuterniciţi duce detaşarea la rang de mod de operare in Poliţia Română”, consideră comisarul Ghica.
 
Astfel, pentru o perioadă (scurtă, sper eu), în ciuda faptului ca am luat un concurs pentru postul pe care îl ocup, conducerea DGPMB decide sa mă detaşeze pe un post in care era deja împuternicit un alt politist, singurul scop real fiind îndepărtarea mea dintr-un punct fierbinte, in care am realizat performanta de a deranja pe toată lumea. Sper ca această modalitate de a "deporta" poliţiştii incomozi, sa îşi reia locul in negura istoriei, acolo unde ar fi trebuit să rămână. Şi mai sper ca cei care îmi scriau în privat că am dreptate dar o sa o păţesc, sa ridice capul în fata strâmbăciunii, pentru că acea linie subţire, albastra, se pare că e mai utila în interiorul organizaţiei”, conchide el.

Detaşarea lui Gavriş

La începutul lunii septembrie, comisarul-şef Radu Gavriş a fost detaşat de fostul şef al Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, pe o perioada de 6 luni, în funcţia de adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita. Gavriş era prim-adjunct al şefului Poliţiei Capitalei la momentul detaşării.

Detaşarea a fost semnată de chestorul Vasilescu înainte că acesta să îşi dea demisia din funcţia de şef al Poliţiei Române, după ce a fost filmat la o întâlnire de taină, într-o biserică, cu şefii clanului Duduianu. Practic, Vasilescu l-a bănuit pe Radu Gavriş că a făcut publice imaginile de la respectiva întâlnire.

Adjunctul şefului Poliţiei Capitalei, comisarul şef Radu Gavriş, s-a întors însă pe postul său din Capitală după ce a obţinut o decizie favorabilă în instanţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările